Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots DigiShots

WB Lyon | Zweistra en Hexagon’s Double Dutch beste Nederlandse combinatie in GP

Algemeen

Donderdagochtend werd op de wereldbekerwedstrijd in Lyon de verkorte Grand Prix verreden. Voor Nederland kwamen Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson) en Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) aan de start.

Advertisement

Nekeman en Boston

De eerste Nederlandse combinatie in de ring waren Denise Nekeman en haar vijftienjarige Boston. Zij starten voor het eerst in de verkorte Grand Prix. Het halthouden bij het binnenkomen duurde maar heel kort, Boston leek er zin in te hebben! De drafappuyementen werden mooi en vloeiend uitgevoerd. Het achterwaarts gaan was iets aarzelend, maar werd gevolgd door een hele knappe passage. Bij de piaffe had Boston nog iets meer mogen zakken, maar hij bleef wel netjes in het ritme. Nekeman reed Boston vloeiend door het galopappuyement en ook de serie om de twee spromg hij mooi door. De eerste pirouette ging heel netjes, bij de tweede verloor Boston bij het uitrijden een klein beetje zijn balans. De uitgestrekte galop zag er krachtig uit en de overgang naar de draf was heel vloeiend. Een hele nette proef voor Nekeman en Boston, goed voor een 71.079% en de elfde plek.

Zweistra en Double Dutch

In het tweede deel van de wedstrijd kwamen Thamar Zweistra en de dertienjarige hengst Double Dutch de ring in. De combinatie heeft een druk schema. Vorige week kwamen ze al aan de start van de WB in Herning. Double Dutch gaat met kracht door de baan en voert alle oefeningen vloeiend uit. Over het algemeen zien we een heel mooi en evenwichtig beeld, maar een hakkeltje in de piaffe verstoort dat een beetje. Het aanspringen in galop ging wat aarzelend, maar dat zet de combinatie recht met een netjes uitgevoerd galopappuyement en mooie tweeërs. In de pirouette gaat Double Dutch mooi zitten. Zoals we het gewend zijn van hem, laat de hengst een hele krachtige uitgestrekte galop zien, met een nette overgang. Zweistra is na afloop van de proef tevreden en de jury ook: de combinatie krijgt een mooie score van 72.474%, goed voor de zevende plek en een kwalificatie.

Werth en Weihegold

De proef werd gewonnen door de Duitse Isabell Werth en haar Oldenburgermerrie Weihegold (v. Blue Hors Don Schufro), met een knappe score van 78,421%. Haar landgenoot Frederic Wandres en zijn veertienjarige Dimaggio-zoon Duke of Britain FRH eindigden tweede (75,947%), de Deense Nanna Skodborg Merrald en haar Atterupsgaard Orthillia werden derde met 75.342 %. 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: DigiShots