Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P.
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P. World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

CHIO Aken | Scholtens derde, Zweistra op 12 in de CDI4* Grand Prix

Dressuur

Vandaag werd op het CHIO Aken de CDI4* Grand Prix verreden. Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. werden knap derde, Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch legden beslag op de twaalfde plek. 

Advertisement

Rentree voor Desperado

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. maakten op het CHIO Aken hun rentree na een wedstrijdpauze. De hengst kon door een blessure niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio, maar is nu weer goed in vorm! De combinatie zette een mooie, gecontroleerde proef neer, maar een foutje in de eners kostte hen punten. Scholtens en Desperado N.O.P. eindigden alsnog op een hele knappe derde plaats, met een score van 73,783%.  

De andere Nederlandse combinatie in deze Grand Prix, Thamar Zweistra en Johnson-zoon Hexagon’s Double Dutch, gingen met veel ‘go’ door de baan. De krachtige hengst zette zijn allerbeste beentje voor en Zweistra reed hem met veel lef. Hun inzet werd beloond met een nette score van 71,348%, goed voor de twaalfde plek. 

Scores dicht bij elkaar

De scores van de top drie lagen heel dicht bij elkaar. De Duitse Fabienne Müller-Lütkemeier en haar Valesco 50 (v. Vitalis) reden een score van 74,174% bij elkaar en eindigden bovenaan de resultatenlijst. De tweede plek was voor de Deense Anna Kasprzak en haar Rock Star 13 (v. Rockwell), die 73,935% scoorden.

Bekijk hier de volledige uitslag van de CDI4* Grand Prix

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots