Isabell Werth - Weihegold Old
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Isabell Werth - Weihegold Old Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Lyon | Isabell Werth en Weihegold naar kop positie met 84,91%

Dressuur

Vrijdagmiddag om 16.00 uur is in Lyon de WB-Kür op muziek van start gegaan. Voor Nederland kwamen Thamar Zweistra en Denise Nekeman aan de start. De verkorte Grand Prix werd gewonnen door Isabell Werth en Weihegold met ruim 78% en ook in de Kür was ze niet te kloppen. De Hoefslag verzorgde natuurlijk weer een live verslag.

Advertisement

1. Isabell Werth met Weihegold (v. Blue Hors Don Schufro) 84,91%.
2. Nanna Skodberg Merrald, Atterupgaards Orthillia (v. Gribaldi) 83,67%
3. Frederic Wanders, Duke of Britain FRH (v. Dimaggio) 81,64%

Isabell Werth

Met Weihegold (v. Blue Hors Don Schufro) geldt Isabell Werth als titelverdediger voor de WB-beker. Dat ze deze titel niet gaat prolongeren met de zwarte beauty was al bekend, aangezien de merrie aan het einde van dit jaar terug gaat naar de eigenaresse om ingezet te worden voor de fokkerij. In Lyon lieten ze een zeer fraaie Kür zien. Voor de passage noteerden ze gemiddeld een 8,5. De piaffe werd nog hoger beoordeeld met een 8,9. Aan het einde van de proef werden de eerste tienen van de avond gegeven door het jurycorps voor de pirouette die in piaffe werd uitgevoerd. In de stap liet de combinatie punten liggen. Zeker in de uitgestrekte stap, waarin de merrie erg gespannen was. Ze kwamen uit op een prachtige score van 84,91% en won hiermee de wedstrijd in Lyon.

Cathrine Dufour

Wat een prachtige proef van Cathrine Dufour en Vamos Amigos. Vorige week won ze nog in Herning met de achttienjarige Atterupgaars Cassidy, nu stelde ze de pas negenjarige Vitalis-nakomeling voor. Met een score van 81,14% werden ze vierde. De vele hoogtepunten volgden elkaar op. De passage was lichtvoetig en als een klokje, de piaffe swingend en de overgangen vol kracht. De galoptour was ook heel sterk, net als de series en de verruimingen. Na één uitgestrekte galop ging het ven mis in het galop changement bij het terug rijden, verder een zeer aansprekende proef en heel vriendelijk voorgesteld.

Thamar Zweistra

Vorige week in de BW-wedstrijd in Herning lukte het nog niet helemaal en waren de pirouettes, die normaal hoogtepunten zijn, niet zo mooi. Vandaag in Lyon reed Thamar voor wat ze waard was. Ze lieten een prachtig Kür zien met veel hoogtepunten. De passage had veel power, de piaffe was gezet en ritmisch, de verruimingen war gedurfd gereden. De combinatie scoorde ook enorm op de moeilijkheidsgraad. De serie om de twee werd gereden op een gebogen lijn. De buddele pirouettes in galop werden gevolgd door appuyementen. Vanuit de uitgestrekte draf gingen ze door in een piaffe-pirouette. Aan het einde ging de pirouette naar links in galop door in een pirouette in piaffe, waarna de uitgestrekte draf volgde richting het afgroeten. De combinatie noteerde een zeer fraaie score van 78,79% en werden daarmee knap zevende.

Denise Nekeman

Denise Nekeman mocht als eerste starter de baan betreden met Boston STH (v. Johnson). De Kür verliep niet helemaal vlekkeloos. Daardoor haalden ze ook niet hun PR van CHIO Aken een maand geleden, van 79%. De score kwam uit op 74,01%. De galoptour was zeker aansprekend te noemen. Met gezette pirouettes, hele stoere galopverruimingen en vloeiende appuyementen. De serie om de pas was goed voor een 7,3. In de serie om de twee ontstond een grote fout. Die had ze over kunnen rijden in hun ‘reserve-lijn’ alleen koos ze er voor om de serie om de pas nog een keer te tonen, waardoor ze deze score niet meer op konden halen. Uiteindelijk werden ze fraai twaalfde.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bekijk hier de startlijst.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Digishots

Denise Nekeman - Boston STH
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots