Dinja van Liere - Hermes
FEI World Cup Dressage Herning 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes FEI World Cup Dressage Herning 2021 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere na WB-debuut: “Dit is wel een kadootje”

Dressuur

De verrassing van het buitenseizoen zet de positieve trend door. Dinja van Liere is bij haar wereldbekerdebuut derde geworden. Een schitterend resultaat, waar ze terecht trots op kan zijn. 

Advertisement

Hermès

Haar partner in crime was wederom de Easy Game-zoon Hermès. Als altijd was het beeld bijzonder harmonieus en makkelijk. Van Liere moest alleen de Deense amazones amazones Cathrine Dufour en Carina Krüth voor zich dulden. Beide dames reden bijzonder sterk, maar hadden ook het voordeel van de ‘thuiswedstrijd’.  “Dit is wel een kadootje, derde worden in onze eerste wereldbekerwedstrijd. Echt heel tof”, klinkt Van Liere enthousiast.

Hernig

In Herning debuteerde Van Liere overtuigend. Hermès kwam helemaal tot zijn recht in de mooie kür op muziek. Het beeld was makkelijk, vriendelijk en vanzelfsprekend. Alsof het allemaal vanzelf gaat, en dat is wat vandaag de dag gewaardeerd wordt door de (internationale) jury. Haar score van 84,36 % mocht er beslist zijn. 

Indoor

“Super gaaf. Ik ben hartstikke blij. Dit was onze eerste grote indoor en dat is best wel anders dan de wedstrijden buiten, waar alles ruimer is. Hier in Herning leek het net of het publiek op je af komt. Ik merkte wel dat Hermès links en rechts om zich heen keek en onder de indruk was. Dat merkte ik tijdens de Kür op Muziek waar hij wat meer voor me uit kon zijn. Ik had daardoor een kleine hapering in de galopchangementen om de twee passen. Zijn piaffe en passage worden nog steeds beter en sterker en ik voel dat hij dat ook makkelijker aan kan”, aldus een zeer enthousiaste Van Liere

Kadootje

Op de vraag of ze tevreden is over haar wereldbekerdebuut is het antwoord helder: “Absoluut. De eerste keer zo presteren bij zo’n grote wedstrijd binnen is echt heel tof. En dan bij de voor ons beide eerste wereldbekerwedstrijd derde worden, is dan wel een kadootje.”

Lyon

Naast Van Liere kwamen nog drie andere Nederlandse combinaties aan de start. Vincent van Gasselt, Marlies van Baalen en Thamar Zweistra eindigden op resp. de plaatsen elf, twaalf en dertien. 

Bron: KNHS | Hoefslag

Foto: Digishots