Dinja van Liere - Hermes
FEI World Cup Dressage Herning 2021
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes FEI World Cup Dressage Herning 2021 © DigiShots DigiShots

WB Herning l Dinja van Liere en Hermès derde in Kür

Dressuur

Zaterdagavond werd de kür op muziek van de Wereldbekerkwalificatie in Herning verreden, waar onze Nederlandse combinaties zich goed presenteerden. Op klanken van de meest uiteenlopende muziekstukken dansten de talentvolle combinaties op Deense grond naar goede percentages. Dinja van Liere eindigde als beste Nederlander op de derde plek. 

Advertisement

Cathrine Dufour en Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond) reed voor Denemarken 87,11% bij elkaar en sleepte hiermee de overwinning binnen. Landgenote Carina Cassøe Krüth reed samen met Heiline’s Danciera 86,39% bij elkaar wat goed genoeg was voor een tweede plek in het klassement.

Vincent van Gasselt

Vincent van Gasselt stak vanavond van wal als eerste Nederlandse combinatie. In het zadel van Delacroix 11 (v. Dancier) maakte de ruiter geen grote fouten en liet een zeer aansprekende Kür zien. Hij zat zichtbaar te genieten onderweg. De combinatie scoorde 75,133% en stond hiermee lange tijd op de eerste plek, totdat ze van de troon werden gestoten door de Duitse Frederic Wanders en Bluetooth Old (v. Bordeaux 28). Uiteindelijk eindigden ze op plek nummer elf. 

Enthousiast

Thamar Zweistra zette een mooie proef neer. Een paar foutjes in de laatste pirouettes, wat duidelijk terug te zien is in de score, maar voor de rest reed ze een sterke proef met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson TN). Marlies van Baalen en Totilas-nakomeling Go Legend mochten als derde Nederlander laten zien wat ze in zich hebben. De combinatie ging van start met een goede, opwaartse piaffe en ook de appuyementen die daarop volgden werden prima uitgevoerd. Er mocht iets meer power in de uitgestrekte draf en er zat een klein foutje in de wissels om de pas, die overigens snel weer opgelost waren. De zwarte ruin leek er zin in te hebben en ook zijn amazone was zichtbaar enthousiast na het afsluiten van deze sterk proef die werd beloond met 74,77%.

Hoogtepunt na hoogtepunt

Dinja reed fantastisch. Hermès (v. Easy Game) is pas negen jaar, maar liep rond alsof hij daar al jaren loopt. Het was hoogtepunt na hoogtepunt. Met zelfs tienen voor de piaffe. De moeilijkheidsgraad was enorm met een zig zag appuyement in galop gevolgd door een anderhalve pirouette en weer een serie om de twee, waarin helaas wel een foutje sloop. Het einde was ook prachtig met onder andere een hele pirouette in piaffe. De score was 84,2%, artistiek kregen ze zelfs boven de 90%.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots