Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy
Gothenburg Horse Show 2020
© Digishots
Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots Leanjo de Koster

Wereldbekerkwalificatie Herning I Catherine Dufour ruimschoots eerste, Dinja van Liere derde

Dressuur

In Herning werd vrijdagavond de Grand Prix van de Wereldbekerkwalificatie gereden. In het sterke deelnemersveld werden Catherine Dufour en Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond) eerste. De ruiters en amazones werden gejureerd door onder andere het Nederlandse jurylid Mariette Sanders-Van Gansewinkel.

Advertisement

Bijna met pensioen

Catherine Dufour reed Atterupgaards Cassidy naar een knappe score van 77,55% en stond daarmee voor lange tijd op de eerste plaats. De combinatie is erg op elkaar ingespeeld: Catherine rijdt de ruin al sinds hij zeven was en zij zeventien. Deze wedstrijd in Herning is één van de laatste wedstrijden die hij nog loopt voor hij met pensioen gaat. Dit resultaat is daarbij in ieder geval een resultaat om trots op te zijn. Catherine hield de eerste plaats vast en is daarmee verzekerd van een plaats in de kür.

Negens voor Dinja

Wat een harmonieus beeld toonden Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game)! Helaas hadden ze een kleine storing in het achterwaarts, wat de score wat drukte. Toch wisten de piaffe en passage daarna de score weer op te halen. Helaas miste de combinatie een wissel in de éners, waardoor haar score weer onder die van de nummer één kwam. De combinatie kreeg negens voor hun piaffe en passage maar door de fouten in de wissels belandden ze na hun proef op de tweede plaats. De score kwam uit op 74,92%.

Minder foutjes

Uiteindelijk wist Catherine’s landgenoot Carina Cassøe Krüth haar merrie Heiline’s Danciera (v. Fuerstenball OLD) naar 75,47% te rijden. Daardoor stootte ze Dinja van de tweede plaats af. Deze combinatie had een hele dure fout in de éners, maar wist de rest van de proef foutloos door te komen, waardoor de fout minder invloed had op de uiteindelijke score.

Goede piaffe en pirouette

Lange tijd wist Marlies van Baalen de derde plaats vast te houden, maar ze zakte naarmate er meer combinaties aan start kwamen iets verder naar beneden. Ze liet een sterke proef zien met haar Go Legend (v. Totilas), die uitblonk in de piaffes en pirouettes. Helaas bleven er wat punten liggen bij de vliegende wissels en de verzamelde stap. Al met al een nette proef, die werd beloond met een zeer nette 71,74%. Daarmee zijn ze door naar de kür van zaterdag.

Top passages

Vincent van Gasselt en Delacroix 11 (v. Dancier) hadden een nette proef waarin ze een veelal ontspannen beeld lieten zien. Helaas hadden ze een dure fout in de éners, die dubbel tellen, en ging het achterwaarts niet helemaal soepel. Hoogtepunten van de proef waren vooral de passages, waar Delacroix mooi ritmisch bleef. De combinatie kreeg 68,68%.

35ste Wereldbekerwedstrijd

Thamar Zweistra kwam zelf voor de 35ste keer aan de start in een Wereldbekerkwalificatie, dit keer met haar trouwe vos Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson Tn). Hexagon’s Double Dutch was wat kijkerig en schoot er bij het applaus een beetje vandoor. Door wat kleine storingen kwam de score van de combinatie uit op 71,05%. 

Bekijk hier alle resultaten.

Bekijk hier de startlijst van de Kür op muziek op zaterdag.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots