Cathrine Dufour - Bohemian
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Cathrine Dufour - Bohemian Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Herning één van laatste wedstrijden Cathrine Dufour’s Atterupgaards Cassidy: “Hij is heel speciaal”

Dressuur

Het wereldbeker seizoen voor de dressuurruiters gaat komend weekend traditiegetrouw van start in het Deense Herning. Waarschijnlijk wordt het één van de laatste wedstrijden voor Cathrine Dufour’s Atterupgaards Cassidy. Ook verschillende Nederlandse combinaties verschijnen aan de start.

Advertisement

Rio

Cassidy is inmiddels achttien jaar en zal in Herning, volgens Chatrine, één van de laatste keren aan de start komen. Veel successen heeft ze aan de vos te danken. Toen Cassidy zeven jaar was en Cathrine zeventien, kocht ze hem om bij de junioren en young riders te kunnen starten. Wat ze ook zeer succesvol gedaan heeft. Samen wonnen ze verschillende medailles op EK’s. Nooit had ze gedacht dat hij Grand Prix zou lopen, maar ze had het mis. In 2016 mochten ze zelfs naar de Olympische Spelen in Rio en eindigden daar als beste Deense combinatie. 

Speciaal

“Ik heb hem al ruim tien jaar nu en hij is heel speciaal voor mij en mijn familie. Ik heb alles aan dit paard te danken. Door hem ben ik wie ik nu ben. Iedere keer geniet ik nog wanneer ik met hem de ring in rij”, aldus de Deense.
Op het EK in Hagen, afgelopen september, pakte de combinatie de bronzen medaille met het team. Individueel wonnen ze brons in de Grand Prix Special en zilver met hun weergaloze Kür.

Amsterdam en Den Bosch

Voor Nederland komen in Herning Marlies van Baalen met Go Legend DVB, Vincent van Gasselt met Delacroix, Dinja van Liere met Hèrmes en Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch aan de start. Door de corona was vorig jaar de eerste wedstrijd verplaatst naar Vilhemsborg. Cathrin won daar zowel de Grand Prix als de Kür op muziek. Toen in het zadel van Bohemian. Na de tweede wedstrijd kwam de serie helemaal stil te liggen door de pandemie. Hopelijk gaat dit jaar wel de hele serie van negen wedstrijden door. De volgende plaatsen staan verder op de lijst: Lyon, Madrid, Londen, Mechelen, Amsterdam, Neumunster, Gothenburg en Den Bosch.

Bekijk hier de startlijsten.

Bron: De Hoefslag/ FEI