Afbeelding

CDI Grote Brogel | Winst landenproef pony’s Joanne Neidhöfer: “Doel met hem is slipjas bij de paarden”

Dressuur

Het was een Nederlands feestje in de landenproef van de pony’s; van de twaalf combinaties kwamen er tien uit ons land. De zege was met 70,6% voor Joanne Neidhöfer en Popeye. “Echt een verrassing! Ik zag op stal mijn score pas en dat ik gewonnen had!” reageert ze enthousiast.

Advertisement

Dopingcontrole

“De proef ging heel goed, maar toen ik de ring uitkwam zei zo’n FEI steward dat ik de gelukkige was. Het bleek dat ik uitgekozen was voor dopingcontrole. We moesten direct naar stal en ik was eigenlijk niet meer met mijn proef bezig. Dit was de eerste keer zo’n controle, dus het was allemaal even nieuw. Er werd bloed afgenomen en hij moest plassen. Het was zo klaar. Toen keek ik even op mijn telefoon of mijn score er al stond en toen zag ik dat ik gewonnen had. Echt zo super gaaf!”


Iets gedurfder

“Ik heb later mijn proef nog even op film terug gekeken en zag wel dat ik in draf iets gedurfder had kunnen rijden, maar aan de andere kant hadden we geen fouten. Ik hoop dat de andere proeven hier ook zo goed gaan. Dit is mijn laatste jaar bij de pony’s, dus ik wil nog een paar mooie wedstrijden met hem rijden en hopelijk goede scores neerzetten.”

ZZ-Zwaar

Stoppen met rijden met Popeye doet ze voorlopig niet, want ze heeft de grootste plannen met hem. “In corona tijd ben ik met mijn trainster voorzichtig aan de vliegende wissels begonnen. Dat vond hij zo leuk om te doen, dat we bij de paarden in het Z2 gestart zijn. In een paar wedstrijden waren we daar doorheen. Ook in het ZZ-Licht ging het super en hadden we na drie wedstrijden al elf winstpunten. We hebben nu dispensatie aangevraagd bij de KNHS om bij de subtop te rijden. Mijn doel is om straks met mijn pony in een slipjas te rijden. Dat zou echt geweldig zijn en ik weet dat hij het kan!”

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Grote Brogel.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Jasmine van Westerloo

Afbeelding