Mestre de Penedo en Marco Boavista
Mestre de Penedo en Marco Boavista Celine Weerink

NK MCI | Marco Boavista overall kampioen: “Vooral in de Kür heel goed!”

Dressuur

Marco Boavista deed zaterdag goede zaken in Verden op het MCI, het NK dressuur voor Iberische rassen, welke tevens geldt als kwalificatie voor het EK over een maand in Italië. Hij won zowel level 1 als level 2 en werd gekroond tot overall kampioen van de dag, met de hoogste dag score.

Advertisement

Galop sterk

In level 1 kwam Marco met de vijfjarige Lusitano Mestre do Penedo aan de start en scoorde 71,28% in de reguliere proef en 77% in de Kür op muziek. “Hij had pas vier wedstrijden gelopen, waarvan drie keer L2 en een keer M1. Hij was nog nooit op vreemd terrein blijven logeren. Dat was dus allemaal nieuw voor hem. In de eerste proef had hij nog wel last van spanning, maar hij wilde wel voor me werken. In de Kür ging alles heel goed. Toen kon ik er heel fijn aan rijden en scoorden we met name in de galop hele hoge punten”, vertelt Marco enthousiast. Met Mestre do Pendedo werd hij overall kampioen.


Top karakter

Ook in level 2 pakte Marco de zege. Met de PRE Dante Jl noteerde hij 63,5% en 72,05%. “Hij is twaalf jaar en loopt normaal net op Z1-niveau. Hij is er drie jaar uit geweest door een blessure. De eigenaar dacht dat hij niet zou herstellen, maar gelukkig is dat wel gebeurd. Acht maanden geleden ben ik weer met hem begonnen en vorige maand heb ik hem één keer Z1 gestart. Hier was hij de eerste proef erg gespannen. Alles was nieuw voor hem. In de Kür was hij echt super. Hij is hengst, maar heeft een top karakter. Ik kon hem net zo rijden als dat ik thuis doe.”

Level 5

Zijn partner Hester Bisschot kwam als enige op het hoogste niveau aan de start, level 5, vergelijkbaar met Inter A. Ze noteerde met de Lusitano-hengst Gallito Pajedo 68,19% en 70,98%. “Hij moet nog meer ervaring opdoen, maar gaat echt iedere wedstrijd nog vooruit. Hij ging super en het was geweldig om naar te kijken.”

De winnaars van alle levels plaatsen zich in ieder geval voor het EK volgende maand. Dit wordt nog verder aangevuld.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Celine Weerink

Mestre de Pendeo en Marco Boavista