Tommie Visser - Genesis Begijnhoeve
KWPN Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Tommie Visser - Genesis Begijnhoeve KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

CDI Exloo I Winst voor Tommie Visser in Grand Prix, volledig Nederlandse top drie

Dressuur

Vrijdagavond werd de V.O.F. Scholtens Grand Prix verreden op het CDI Exloo. In het deelnemersveld bestaande uit vooral Nederlandse combinaties, wisten Tommie Visser en Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) de eerste prijs binnen te slepen met 72,20%.

Advertisement

Lang op één

Lange tijd stond Tommie Visser al aan de kop in de resultatenlijst van de Grand Prix in Exloo. In de loop van de wedstrijd wist niemand aan hun knappe score te tippen. Tommie maakte zich bijna ruim anderhalf procent los van nummer twee, wederom een Nederlandse combinatie. Marieke van der Putten reed Torveslettens Titanium (v. Totilas) naar een knappe 70,54%. Op de derde plaats sloot eveneens een Nederlandse combinatie aan: de proef van Patrick van der Meer en Chinook (v. Vivaldi) was goed voor 70,50%.

Steady proef

Tommie en Genesis kregen goede cijfers voor hun appuyementen, de uitgestrekte draf en de vliegende wissels. De eerste piaffe werd zelfs beloond met vier achten en een nette zevenenhalf. De combinatie kwam de proef foutloos door: Tommie en Genesis kregen nergens lager dan zes. Het meerendeel van de proef werd beoordeeld met zevens en achten.

Veel talent

Eind vorig jaar vertelde Tommie al aan Hoefslag dat hij het idee had dat Genesis Begijnhoeve het goed zou kunnen gaan doen in de Grand Prix. “Ik denk dat Genesis een beter Grand Prix-paard dan een Lichte Tour-paard gaat worden. Hij toont thuis de kwaliteiten, maar ik wil hem eerst door middel van wedstrijden rustig voorbereiden en ervaring op laten doen. Hij heeft veel talent voor de piaffe en passage en is ijverig genoeg.”  

Top vijf compleet

Charlotte Fry en Chippendale (v. Lord Leatherdale) eindigden op plaats vier. Zij waren de laatste van de vier combinaties die boven de 70%-grens bleven met 70.44%. De Duitse amazone Susanne Szeltner maakte de top vijf compleet samen met haar ruin Aquarel (v. Unieko). Lucie Louws maakte na lange tijd haar internationale comeback, scoorde daarbij 66.67% en eindigde daardoor net buiten de top vijf.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots