Renate van Uytert van Vliet - In Style
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - In Style NK Dressuur 2020 © DigiShots © DigiShots

Subtop | Renate van Uytert - van Vliet na dik 75%: “Het was echt genieten”

Dressuur

Renate van Uytert - van Vliet debuteerde afgelopen zondag in de Prix St. Georges met de KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher) in Den Hoorn. Ze wonnen de proef met maar liefst 75,37%!

Advertisement

Genieten

Afgelopen week was het de beurt aan de KWPN-hengst Just Wimphof, die debuteerde in het ZZ-Zwaar. Nu was het de beurt aan stalgenoot In Style. “Het waren twee weekenden met debuteerde paarden. Het was echt genieten. Een nieuwe proef op een hoger niveau is toch altijd wel weer spannend. Dat is toch even afwachten hoe dat in de ring gaat. Hij was thuis echt super goed in vorm en het lukte ook nog op wedstrijd. Hij heeft drie fantastische gangen en zijn instelling is geweldig. Volgens mij vindt hij het ook echt heel erg leuk. Op wedstrijd doet hij nog extra zijn best”, is Renate enthousiast.

Internationaal

Ze vervolgt “Voor de series had ik hoge cijfers, hij springt hele mooie wissels. Ook kregen we achten voor de pirouettes. Ik wil graag met hem de selectie rijden voor Jumping Amsterdam. Ook zou ik graag een keer internationaal willen starten met hem en hopelijk mogen we naar de KNHS Kampioenschappen”.

Jurycommentaar

“Joop heeft hem zelf gefokt en we zijn samen dan ook super blij. Het jurycommentaar was ook heel leuk. Ze schreven ‘wauw super gereden en prachtige harmonie’. Ik vind dat altijd leuk om te lezen. We gaan nu lekker doortrainen en mooie wedstrijden rijden”, besluit de amazone.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots