Marlou de Ruyter en New Orleans
Marlou de Ruyter en New Orleans DA fotografie

Marlou de Ruyter: “De Equisport Cup is mijn jaarlijkse uitdaging”

Dressuur

Marlou de Ruyter schreef met New Orleans (v. Farrel) de Equisport Cup in Velddriel op haar naam met 90 punten. Met de Franklin-zoon Nashville werd ze vijfde met 82 punten.

Advertisement

Op zijn gemak

“Het was een hele leuke dag”, steekt de amazone van wal. “Toen ik de baan in moest met de driejarige KWPN-hengst New Orleans was de andere combinatie uitgevallen. Dat betekende dat ik alleen moest rijden en dat vond hij niet zo leuk. Gelukkig kregen we de tijd om even een rondje te rijden en toen voelde hij zich meer op zijn gemak. Ik heb heel fijn met hem kunnen rijden. Het is een ontzettend goed paard en ik ben heel blij dat ik hem hier naar toe mee mocht nemen. Het kan nog veel beter als de spanning eruit is.”

Lange proef

Ze vervolgt “Met Nashville heb ik ook heel fijn kunnen rijden. Hij was wat minder onder de indruk. Ik vond wel dat de proef voor driejarigen heel lang was. Ik was gewend dat het een soort B-proef is met bijvoorbeeld maar één volte in galop en dan naar draf. Dit was bijna een Pavo Cup-proef en Nashville raakte op het einde wat vermoeid. Ik kon niet alles er meer uit halen wat er in zit. Maar dat geeft niet, ze waren mee voor de ervaring en die neemt niemand ze meer af.”

Dezelfde moeder

Met de vierjarige Masterpiece (v. Zack) reed ze 80,5 punten bijeen bij de vierjarigen. “Hij was nog nooit mee geweest en ik was nu heel er blij dat hij mee was. Toen hij drie jaar was waren er Corona geen wedstrijden. Nashville en Masterpiece komen uit dezelfde moeder. Het zijn beide hele lieve paarden maar ze lijken qua uiterlijk totaal niet op elkaar.”

Jaarlijkse uitdaging

“Ik heb de eerste Equisport Cup gewonnen in 2014 met de moeder van New Orleans, Gita A. De Equisport Cup is daarna mijn jaarlijkse uitdaging geworden. Ieder jaar heb ik of bij de driejarigen of bij de vierjarigen gewonnen, dat is wel heel cool”, vertelt ze lachend. “De focus ligt nu op het verrichtingsonderzoek van Nashville. In februari loopt New Orleans mee op de presentatie in Den Bosch van de KWPN Stallion Show. Het is verder even aankijken wat ze wel of niet aankunnen. Ik wil niets overhaasten met deze jonge talentvolle paarden.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DA fotografie