Merel Blom - Ceda
Military Boekelo 2019
© DigiShots
Merel Blom - Ceda Military Boekelo 2019 © DigiShots Leanjo de Koster

Merel Blom stuurt Ceda N.O.P. met pensioen: “Het is een hele verdrietige beslissing”

Springen

Merel Blom heeft de moeilijke beslissing genomen om haar toppaard, de pas elfjarige, Ceda N.O.P. (v. Aragorn) met pensioen te sturen. “Het was een beetje het jaar. Alles ging mis. Het kan volgend jaar hopelijk alleen maar beter gaan”, vertelt de Olympische eventingamazone.

Advertisement

Schade

“We gingen super naar Boekelo, maar daar heeft ze een stukje zelf rondgelopen door het crossterrein. Ze heeft daardoor wel schade opgelopen. Op een gegeven moment moet je een keuze maken of je de komende jaren een paard wil pushen om op topniveau terug te komen. Dat wil ik niet. Ze heeft het altijd super gedaan en ik heb het grote voorrecht om meerdere paarden in mijn stal te hebben”.

Merrie

“Ze is happy en ik ben blij dat het zo is afgelopen. Ik vind dat ik dan ook de punt moet zetten voor een andere carrière. Het valt allemaal net ongelukkig samen voor haar. Ik ben heel erg blij dat ze er nog zo bij staat. Het is een groot voordeel dat ze een merrie is. Anders had je misschien toch nog langer zitten hopen, omdat de beslissing dan misschien moeilijker is. Maar dit is toch een geweldige merrie om mee te fokken en ik vind dit een eerlijke keuze tegenover haar”, vertelt Merel.

Verdrietig

Ze vervolgt “Ik ben redelijk kordaat in de beslissingen, maar de hele ploeg die haar onderhoud staat erachter. Vroeger heb ik vaak genoeg in de situatie gezeten dat ik maar één paard had. Ze kan nu lekker de wei op en hopelijk krijgen we mooie veulens van haar. Het is een aderlating voor onze stal en het is heel verdrietig. Het blijft een toppaard die je met pensioen stuurt op jonge leeftijd, maar ik sta achter deze keuze.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots