Dominique Filion en Hermes
Dominique Filion en Hermes

Subtop | Dominique Filion: “Blij met ons debuut”

Dressuur

Dominique Filion debuteerde in de Prix St. Georges met haar zelf opgeleide Hermes (v.Bretton Woods). Ze won afgelopen zondag de proef in Hillegom met 71,54%.

Advertisement

Lichte Tour

“Ik ben echt super blij”, vertelt de amazone enthousiast. “Ik heb hem één keer eerder gestart in Soest in het ZZ-Zwaar. Het is een best wel groot paard en die ZZ-Zwaar proeven vergen best wel wat stuurwerk. Hij heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring maar die ZZ-Zwaar proeven zijn ook niet heel fijn om lang in te blijven. Daarom schreef ik me in voor de Prix St. Georges.”

Potentie

Afgelopen zondag was het dan zo ver, het debuut. “Het resultaat was echt super goed. Het had niet beter kunnen gaan. Het is een heel groot zwart en imponerend paard. Als ik de bak in kom dan is iedereen meteen weg van hem. Afgelopen zondag was het voor hem de eerste binnen wedstrijd en dat is altijd even afwachten. Hij gaat er in de ring echt voor en we kregen hele mooie protocollen terug. Voor het binnenkomen, uitstrekken en de zijgangen kreeg hij goede punten. Ook de pirouettes werden hoog beoordeeld. Ik denk dat het een paard is met veel potentie voor het grotere werk.”

Ervaring

Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat de twee ZZ-Zwaar paarden die Dominique uitbracht zijn verkocht. “Ik had alleen nog maar mijn Prix St. Georges-paard Belconi op stal. Dat ik nu weer een nieuw Lichte Tour-paard heb is super leuk. Ik ben er hartstikke blij mee. Ik ga nog een paar keer Prix St. Georges starten en Intermediaire I. We blijven lekker doorstarten en ervaring op doen. Het is helemaal leuk dat hij van mezelf is, hij hoeft helemaal niet weg”, besluit ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Dominique Filion