Afbeelding
Digishots

Subtop | Tess Verkade: “Ik vind het belangrijk om positief en vriendelijk te rijden”

Dressuur

Tess Verkade won zondag beide proeven in het ZZ-Zwaar met haar Benetton (v. Citango). De proeven werden beloond met 66,21% en 66,86%.

Advertisement

Familiepaard

“Ik was echt super trots op hem”, steekt Tess van Wal. “We rijden samen nog niet zo lang wedstrijden. Mijn zus reed eerder op hem en ik heb hem nu overgenomen. Hij is nu vijftien jaar en we hebben hem als jong paard bij de fokker gekocht. Mijn moeder heeft er een tijd op gereden en toen ging hij naar mijn zus. Mijn zus is gestopt wegens haar studie en ik wilde hem graag rijden.”

Derde wedstrijd

Ze vervolgt “Dit was onze derde wedstrijd in het ZZ-Zwaar. Echt super leuk dat we dan ook winnen. Hij doet altijd super zijn best voor mij en denkt altijd mee. Het galopgedeelte is heel sterk van hem, de series springt hij super goed. Hij blijft daarin goed op de hulp wachten en springt ook goede wissels.

Talent

De juryleden schreven ‘Heel talentvol paard en vriendelijk gereden.’ Tess vertelt “Dat vind ik echt super leuk om te horen. Hij is geen extreme beweger en dan is het toch fijn om te horen dat hij talent heeft. Ik vind het belangrijk om positief en vriendelijk te rijden. Dat de jury dit dan ook ziet is heel fijn. Ik wil heel graag nog verder met hem komen in de sport. We trainen bij Geert Hofland en dat bevalt heel er goed. Als het kan zou ik ook graag de selecties rijden voor de KNHS Kampioenschappen. Daar is wel flinke concurrentie maar het zou leuk zijn als het ook in het ZZ-Zwaar lukt.”

Opleiden

De amazone heeft naast de bruine ruin ook de beschikking over een zesjarige Lord Leatherdale-zoon. “Hij is zes jaar oud en loopt op dit moment M1. Ik ben hem rustig aan het opleiden en hopelijk komt hij later ook op hoog niveau uit“, vertelt de studente ruimtelijke ontwikkeling.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots