Ellen Wynia - Chakakahn
Subtop Tolbert 2020
© DigiShots
Ellen Wynia - Chakakahn Subtop Tolbert 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Subtop | Ellen Wynia: “Het zit er aan te komen”

Dressuur

Ellen Wynia schreef zaterdag de gecombineerde Zware Tour-rubriek op haar naam tijdens de Subtop wedstrijd in Vlagtwedde. Ze reed haar Chakakahn (v. Sir Donnerhall) naar 67,50% in de Intermediaire II.

Advertisement

Competitie

“Ik heb best wel fijn kunnen rijden”, vertelt de amazone. “Een paar weken geleden zijn we hier ook gestart tijdens de eerste competitiewedstrijd. Hij moet altijd wel een beetje wennen aan de omgeving. Ik merkte nu al dat het makkelijker ging, hij liet mij wat meer toe waardoor ik er meer aan kon rijden. Daardoor hadden we ook minder foutjes. De proef was redelijk foutloos, alleen de afwerking van de onderdelen kan nog beter.”

7,5 voor piaffe

Ze vervolgt: “De piaffe en passage gaan in de proef nog wat minder dan thuis. Dat moet nog wel groeien, maar daar heb ik goede hoop voor. Ik wil het niet forceren met hem. De passage is nu nog wat magertjes en levert veelal zessen op. Hij kan heel goed piafferen, maar vanuit een mindere passage wordt dat ook minder. Voor de piaffe kreeg hij nu al wel een 7,5.”

Grand Prix

De juryleden schreven: ‘goede piaffe, mooie series en paard met veel potentie.’ De ruin blinkt uit in de series en ook het algemene beeld is aansprekend. “Ik denk wel na over de Grand Prix, omdat het thuis allemaal wel goed gaat. In de proef valt het soms nog iets tegen en ik wil niet voor krap 60% van huis gaan. Het kan maar zo zijn dat ik het ineens ga doen, maar of dat dit jaar of volgend jaar word weet ik nog niet. Het zit er wel aan te komen.”

Kür op muziek

De amazone traint sinds drie jaar bij Rien van der Schaft. “Daar leer je echt paardrijden. De puzzelstukjes beginnen nu op zijn plek te vallen. Rien heeft altijd gezegd ‘het komt goed.’ In de Corona tijd kon ik wat meer gaan lessen en dat werpt nu ook de vruchten af. Dit was de tweede competitiewedstrijd in Vlagtwedde en de derde is een kür op muziek. Dat is onze eerste keer in de Grand Prix en dat terwijl ik nog niet officieel in de Grand Prix ben gestart”, lacht ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots