Ellen van Arendonk en Merilyndine RS2
Ellen van Arendonk en Merilyndine RS2 DA fotografie

Ellen van Arendonk: “Het ging boven verwachting op de Equisport Cup”

Dressuur

Ellen van Arendonk schreef afgelopen weekend de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden in de Equisport Cup in Velddriel op haar naam. Ze had twee ijzers in het vuur en beide merries scoorden exact 87,5 punten.

Advertisement

Boven verwachting

“Ze zijn allebei vier jaar oud en het was eigenlijk boven verwachting dat ze samen bovenaan eindigen. Beide zijn ze op de eerste plaats geëindigd. Er zat iets verschil in de punten, de ene merrie scoorde hoger op de stap en de andere op de draf”, vertelt Ellen.

NMK-merries

More Romance d’Utopia RS2 en Merilyndine RS2 hebben vorig jaar beide meegelopen op het NMK. “Daarna zijn ze zadelmak gemaakt en ben ik ze gaan rijden. Het zijn twee hele verschillende paarden. De vos Merilyndine RS2 is heel groot en More Romance d’ Utopia RS2 is wat kleiner, maar heeft super veel souplesse. De proeven gingen heel erg fijn. We hadden goed de tijd genomen met het losrijden en daardoor stonden ze er heel fijn aan. Ze zijn nog niet zo vaak mee geweest en vinden het nog wel heel spannend in de baan. Naarmate de proef vorderde raakten ze ook steeds meer ontspannen.”


Ellen van Arendonk en More - DA fotografie


Pavo Cup

Ellen heeft met beide merries afgelopen zomer ook op de Pavo Cup gereden. “Ook in de voorselectie scoorden ze exact hetzelfde aantal punten; 83. Het komt dus vaker voor”, lacht ze. “In de halve finale had de vos zoveel spanning dat haar talent er niet helemaal uit kwam. De donkerbruine merrie viel net buiten de top die door mocht naar de volgende ronde en scoorde 80,6 punten. Ik ga ook nog de Subli Cup met ze rijden en ik ben benieuwd of het daar dan ook beter gaat.”

Opleiden

“Het plan is om ze verder op te leiden en in de sport uit te brengen. Dit jaar is er al een embryo gespoeld bij Merilyndine RS2 en we verwachten volgend jaar het eerste veulen. Het zijn twee merries die heel graag voor je willen werken. De donkerbruine blijft er ook echt aan trekken in de ring. Je gaat zitten en je rijdt met haar weg, ze blijft altijd gaan. De vos Merilyndine RS2 is heel groot en moet nog iets harder werken met haar grote lijf. Ze leert steeds beter hoe ze die kan gebruiken en ze heeft drie super goede gangen. Ze geeft een fantastisch gevoel, als je die bewegingen voelt is dat echt bizar”, vertelt Ellen enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: DA fotografie

Ellen van Arendonk en More Romance d’Utopia RS2