Kimberly Pap met Floris
Kimberly Pap met Floris Foto: Wilma Frentz

Subtop | Kimberly Pap: “De rek is er nog niet uit”

Dressuur

Kimberly Pap zadelde vandaag haar Floris (v. Ampère) voor de Subtop wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg. Ze werden eerste en derde in de gecombineerde Lichte Tour-rubriek. De Intermediaire I-proef werd beloond met 72,4% en de Prix St. Georges met 69,4%.

Advertisement

Wissel

De laatste wedstrijd van de combinatie vond zes weken geleden plaats tijdens CHIO Aken. “Hij mocht nu ook weer een keer mee”, lacht Kimberly. “Hij heeft vandaag twee goede proeven gelopen. In de Prix St. Georges maakten we één foutje waardoor de punten iets naar beneden gingen. Na de rechterpirouette moesten we wisselen op C en hij deed de wissel al een paar passen eerder. Dat gebeurd ons nooit en was net even jammer. In de Intermediaire I komt de wissel wel direct na de pirouette, ik kan het hem dus ook niet helemaal kwalijk nemen.”

Vakkundig voorgesteld

Het was de derde keer voor de combinatie dat ze uitkwamen in de Intermediaire 1. “Die proef ligt hem wel goed. Er zijn nog wel een paar kleine verbeterpuntjes maar we hadden geen grote fouten. De zigzag begon ik net iets te scherp waardoor ik minder mooi uit kwam als zou kunnen. De juryleden schreven ‘vakkundig voorgesteld, correcte proef en goed gereden’. Dat is natuurlijk altijd leuk. Voor nog hogere scores zou ik enkele onderdelen nog net iets meer mogen markeren. De rek is er nog niet uit. Hij stond er goed aan en dat is ook wel te zien aan de punten.”

Eigen onderneming

Kimberly is enkele maanden geleden gestart met haar eigen onderneming: Dressuurstal Kimberly Pap. Daarover vertelt ze “Ik studeerde commerciële economie en twijfelde al heel erg lang wat ik nou wilde gaan doen. In de paarden werken is iets wat ik al heel lang graag wilde. Ik heb op het moment al een stel fijne paarden in training en ik geef veel les. Thuis heb ik acht stallen, een 20 bij 60m buitenbaan, weilanden, paddocks, een longeercirkel en een stapmolen. Tegenover ons huis staat de rijvereniging met twee binnenbakken, zo kan ik altijd rijden. Ik ben echt super blij met mijn keuze. Op dit moment heb ik nog één stal vrij voor een leuk paard.”

U25

“Ik ga nu een wedstrijdplanning maken voor Floris, Just a Dream en Jersey. Dit is mijn laatste jaar bij de Young Riders. Ik wil het niet overhaasten en begin volgend jaar direct over naar de U25. Floris kent alle galoponderdelen maar de draf vraagt nog wat afstemming. Het is een grote overgang van de Young Riders naar de U25. Just a Dream is pas zeven jaar en met haar train ik rustig door richting de U25. Jersey loopt ZZ-Licht en die ga ik binnenkort ZZ-zwaar starten. Ik heb plannen genoeg maar de paarden krijgen alle tijd die ze nodig hebben. Ik ga dan ook niks overhaasten”, vertelt Kimberly ambitieus.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Wilma Frentz