Afbeelding
Daniëlle Mes-Keur

Subtop | Daniëlle Mes-Keur: “Niet gedacht dat het zo snel zo goed gaat”

Dressuur

Daniëlle Mes-Keur schreef zondag de Prix St. George en de Intermediaire I op haar naam tijdens de Subtop wedstrijd in de Nieuwe Wetering. Ze reed haar Fantasy (v. Lord Leatherdale) naar 65,66% en 64,56%.

Advertisement

Verkoop

“Ik ben zo blij met dit paard. Dat het al zo snel zo goed gaat zag ik ook niet aankomen”, steekt Daniëlle enthousiast van wal. “Ik draai al heel erg lang mee in de dressuursport. Als de paarden met mij aan hun top zitten dan verkoop ik ze vaak. Dan lopen ze meestal al mooie scores en zijn sommige internationaal ook al mee geweest. Op een gegeven moment kom je aan het maximale. Ik vind het ontzettend belangrijk dat een paard een happy athlete is. Dat is vaak de reden dat ik een paard verkoop en dat ze hun nieuwe eigenaar nog veel kunnen leren.”

Zoektocht

“Vorig jaar heb ik twee paarden verkocht waarvan twee paarden ontzettend goed presteren onder een Junioren- en Young Riders amazone. Toen stond ik een beetje zonder paard en die zoektocht was best lastig. Toen kwam Fantasy op mijn pad en die is iets anders dan mijn zoeklijstje was. Ze is ontzettend groot namelijk ruim 1.80m en een merrie. Fanta (stalnaam, red.) was al in het ZZ-Licht uitgebracht toen ze bij mij kwam. Ze is vreselijk lief en leergierig. We moesten wel een beetje afstemmen met elkaar. Ik ben niet zo groot maar ze gaat het zo goed doen. We hebben zoveel plezier met haar en we vliegen door de proeven heen”, vertelt ze.

Lovend jurycommentaar

Ze vervolgt “Een indoorconcours vindt ze nog wel spannend. Ik heb zelf alleen een buitenbaan en windkracht acht maakt haar niks uit. Twee weken geleden zijn we gestart in Hillegom en dat was nog wel spannend. Daarom ben ik nu nog een keer met haar gaan starten. Het losrijden was iets kleiner en dat was ook een mooie oefening. Ik merk wel dat we al echt een band krijgen samen en ze doet het echt voor mij. De juryleden zijn ook allemaal lovend over haar, de losheid en de stoerheid is heel opvallend. Ze loopt heel blij en vrolijk door de proef en daar streef ik ook naar. We hebben samen echt veel plezier in wat we doen.”

Aanleg

“We doen nu even rustig aan en lekker ontspannen. Daarna gaan we de puntjes op de i zetten. Stiekem ben ik toch wel heel erg trots dat ik concurrent van mezelf was. Ik heb haar nu 4,5 maand op stal en we begrijpen elkaar steeds beter in de proef. Mijn doel is wel om internationaal te starten, ik vind dat ontzettend leuk om te doen. Dat we zo snel met een volgend paard op dit niveau zijn is om blij van te worden. Ik hoop met haar zo hoog mogelijk te komen. Ze lijkt veel aanleg te hebben voor het hogere werk. Ook de galoponderdelen doet ze met heel veel gemak. Spelenderwijs wil ik gaan kijken wat we eruit kunnen halen”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Daniëlle Mes-Keur