Jennifer Harnett & Exímo
Jennifer Harnett & Exímo Foto4U

Subtop | Jennifer Harnett: “Een droom die uitkomt”

Dressuur

Jennifer Harnett won zaterdag de Grand Prix op de Subtop wedstrijd in Wormerveer. Ze reed haar Lusitano-hengst Exímo (v. Zircon) naar 67,17%.

Advertisement

Hengst

De amazone maakte twee weken geleden haar debuut in de Grand Prix. Ze vertelt “Dit was onze tweede start. Ik ging er heen met het gevoel dat ik het nog beter wilde doen dan de eerste keer. Dat lukte, we reden nu 4% meer bij elkaar. Hij was tijdens het losrijden best wel baldadig door te gaan bokken. Het is een paard die zijn ding doet als je met hem bezig bent en oefeningen rijdt. Als hij even niets te doen heeft dan kan hij wel eens stout zijn. We hadden geen grote fouten in de proef maar wel een aantal dingen die beter moeten. Soms is het een echte hengst en met dat Lusitano bloed kan hij ook best wel heet zijn. Exímo komt uit een bloedlijn die ze ook gebruikten voor paarden die bij het stierenvechten mee doen. Dat maakt hem moeilijker”

Achten

De combinatie kreeg achten voor de uitgestrekte galop en een acht voor de piaffe. “De uitgestrekte gangen gingen heel erg goed. Ook gingen de piaffe en passage beter dan de vorige keer. Dat was ook echt mijn doel. De piaffe komt nu beter uit de verf en ook de passage kan hij wel voor achten”, vertelt Jennifer. De juryleden schreven onderaan het protocol ‘fijne piaffe en passage tour.’

Ierland

Jennifer is van oorsprong een Ierse amazone en haar droom is ook om voor Ierland uit te komen op internationale wedstrijden. “Om dat te kunnen doen moet ik twee keer 66% gereden hebben binnen zes maanden. Ik vind het nu super leuk dat de eerste score binnen is. Ik zou heel graag internationaal willen starten. Dan is een jeugddroom en als die dan uitkomt zou dat heel leuk zijn. Deze winter gaan we doortrainen en ritme vinden in de Grand Prix is het plan. Dat betekent dat we nog een aantal keer gaan starten en hopelijk volgend jaar een leuk outdoor seizoen kunnen rijden.”

Verhuizing

De amazone is pas met haar Lusitano-hengst verhuisd naar HMS Stables van Derk Schekkerman en Jordy van Wijnen. “Omdat hij zoveel hengst is ben ik op zoek gegaan naar een andere plek. Hij is nu een stuk rustiger en ik kan me ook veel beter focussen. We trainen nog steeds bij Inge van der Schaft en Derk begeleidt ons thuis. Hij was zaterdag ook mee om te helpen bij het losrijden. Ik ben heel erg blij met het team om me heen”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U