Afbeelding
Jessica Pijlman

Nikita Buis: “Het is een droom die uitkomt!”

Dressuur

Nikita Buis is de trotste eigenaresse van het Lichte Tour-paard Joey van de Fuik (v. Everdale). De zwarte ruin was in eigendom van Vincent van Gasselt en werd uitgebracht door Dominique Fillion. “Het is een droom die uitkomt”, vertelt Nikita.

Advertisement

Op zoek

“Ik was wel op zoek naar een tweede paard. Ook heb ik altijd wel de ambitie gehad om hogerop te komen in de sport. Daar was ik met mijn eigen paard ook al mee bezig. Ik kreeg een les aangeboden met mijn paard bij Vincent van Gasselt. Hij vertelde dat hij ook nog paarden had staan en dat hij mij wel een talent vond. Hij zou mij daar wel verder in willen begeleiden. Dat was het moment dat Joey in beeld kwam”, vertelt de amazone enthousiast.

Doorgroeien

Ze vervolgt “Ik ben Joey gaan rijden en dat vond ik echt heel gaaf. Het gevoel dat dat paard geeft is niet te beschrijven. Met mijn eigen paard rij ik Z1 en het idee is om met Joey ook direct Z1 te starten. Ik wil heel graag met hem doorgroeien. Hij heeft super veel power en is al wel verder dan ik ben. Ik verwacht heel veel van hem te kunnen leren. We gaan samen ons best doen!”

Verhuizen

De combinatie zal getraind worden door de vorige eigenaar, Vincent van Gasselt. “Mijn eigen paard gaat daar ook naar toe verhuizen. Ik hoop met Joey zo ver mogelijk te komen. Vanaf kleins af aan droom ik van de Olympische Spelen en daar ga ik heel hard mijn best voor doen.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Jessica Pijlman