Cynthia Eggenkamp en Nacho B
Cynthia Eggenkamp en Nacho B Kathleen van Winden

Cynthia Eggenkamp na winst VWF Prinsenstad: “Nacho is geweldig”

Dressuur

De KWPN-hengst Nacho B (v. Indian Rock) won onder amazone Cynthia Eggenkamp op de Prinsenstad de felbegeerde Kalfsbeek Dressuurbokaal. In een uiterst spannende strijd binnen een kopgroep van drie die in kwaliteit dicht bij elkaar lag won de 1.82cm hoge zoon van Indian Rock deze aanlegtest voor driejarige dressuurpaarden bij het VWF dressuur.

Advertisement

Super braaf

Cynthia vertelt enthousiast “Het ging echt super goed. Je gaat nooit van te voren ergens naar toe dat je weet dat je gaat winnen, maar Nacho is echt heel goed paard. Hij was super braaf en gelijk met zijn aandacht bij mij. Er waren veel paarden om hem heen maar hij was alleen met mij bezig. In de baan keek hij nergens naar, het leek wel alsof ik thuis met hem reed. Hij is best wel groot maar het werk kost hem totaal geen moeite. Ik zeg altijd gekscherend iedereen kan er wel mee wegrijden.”

Tienen

De hengst is in eigendom van Ad Valk en Carlo Trierum. “Hij is pas 2,5 maand onder het zadel maar vanaf het moment dat ik erop zit voelt hij heel safe en vertrouwd. Het is een echte lieverd in de omgang. Hij kan super draven en daar kreeg hij ook een 9,5 voor, net zoals de elasticiteit. Voor het overrijden kreeg hij alleen maar tienen. Ik hoop dat hij nog even bij ons blijft want ik ben helemaal gek van hem. Het was een hele leuke ervaring om mee te maken”, vertelt de amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kathleen van Winden