Malou Nellissen en Lord United v/d Vogelzang
Malou Nellissen en Lord United v/d Vogelzang

Subtop | Malou Nellissen: “Charlie is een echte grappenmaker”

Algemeen

Malou Nellissen won afgelopen zondag haar ZZ-Zwaar debuut in Uden. Ze reed haar Lord United v/d Vogelzang (v. United) naar 66,64% tijdens haar eerste Subtop wedstrijd.

Advertisement

Debuut

“Zo scoren op je debuut had ik niet verwacht”, vertelt Malou. Ze kocht haar paard toen hij drie jaar oud was en heeft hem zelf opgeleid. “We hebben samen alle klassen doorlopen en hij is alleen maar beter geworden in het zwaardere werk. Ik wilde hem eerst een paar maanden thuis houden om te finetunen, maar een week van te voren besloot ik me toch op te geven. Door de corona maatregelen weten we immers niet hoe het gaat lopen.”

Acht voor pirouette

Ze vervolgt “Toen ik me in schreef had ik trillende handjes, gelukkig is het goed uitgepakt. Hij heeft drie hele fijne gangen en met steeds wat meer sluitwerk wordt hij alleen maar beter en sterker. We zijn vorig jaar met de wissels begonnen en dat pakte hij vanaf het begin al heel makkelijk op. Met het binnenkomen was hij even onder de indruk maar hij bleef goed bij de les. De pirouettes waren een van de hoogtepunten, daar kregen we een acht voor. Hij kan ze op een dubbeltje draaien. De series springt hij ook heel goed en we zijn aan het spelen met serie tot om de pas. Hij vindt de lange diagonaal met drie wissels bijna saai. Ik was aan het duimen draaien dat hij er nu niet meer sprong, maar het ging goed en ze werden beloond met mooie cijfers.”

Charlie Chaplin

Malou woont in Heerlen en werkt in Utrecht als accountmanager. “Ik heb een heel fijn team om me heen die me helpen en hem een keer longeren als ik laat terug ben van mijn werk. Sinds twee jaar trainen we bij Saskia van Es en we reden toen M2 toen we bij haar begonnen. Hij is een echte grappenmaker en zijn bijnaam is dan ook Charlie, afgeleid van Charlie Chaplin. Hij heeft altijd wel iets bij zich, van de waterbak tot een stok. Vanaf de eerste dag heet hij voor ons Charlie.”

Aanleg

“De jury was ook enthousiast, die sprak ik nog na afloop en ze vonden hem een sympathiek paard met heel veel kwaliteit die zeer correct was voorgesteld. Ik ben als amateur super blij dat ik een winnend debuut neer kan zetten. Charlie heeft heel veel kwaliteit en onze ambities en dromen reiken verder dan de Lichte Tour. Pablo Marin Sanchez leert hem piafferen aan de hand en Charlie heeft daar heel veel aanleg voor. Sinds twee keer hebben we het ook meegenomen onder het zadel en dat lijkt heel goed. Hij heeft een super fijn karakter en mijn eerste paard zo opleiden is echt heel gaaf”, vertelt ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Malou Nellissen