Patrick Berends en Lotje Schoots samen met Evegro
Patrick Berends en Lotje Schoots samen met Evegro

Lotje Schoots over nieuwe aanwinst: “Evegro is een echte krachtpatser”

Dressuur

Lotje Schoots heeft de zevenjarige NRPS-gekeurde hengst Evegro (v. Everdale) verwelkomd in haar stallen. Ze gaat hem opleiden voor de sport met het oog op de toekomst.

Advertisement

Verrassing

Lotje vertelt “Ik les al een tijdje bij Anne (van Olst, red.) en zo is heb balletje gaan rollen. Ze hebben heel veel paarden staan en zijn deze zomer veel van huis geweest door alle kampioenschappen en de Spelen. Sinds een kleine drie maanden staat Evegro bij mij in training om verder op te leiden, met als uiteindelijke doel om hem te verkopen. Ik was zelf meteen wel heel erg weg van hem, hij is echt mijn vriend. Ik zei het een keer tegen mijn ouders en ze hebben de verkoop kunnen regelen met Anne en Gert-Jan. Dat was wel een hele leuke verrassing.”

Krachtpatser

“Het is een beetje een mannetje, maar in het werk heb je er absoluut geen last van dat hij een hengst is. Het is een Everdale x Negro, een echte krachtpatser dus. Er zit nog wel wat werk in en hij is nog niet klaar om op wedstrijd te gaan. Als we aan het rijden zijn heb ik het gevoel dat ik heel veel vermogen onder me heb. Dat is wel heel gaaf. En welk meisje wilt nou niet zo’n mooie zwarte hengst op stal?!”

Toekomst paarden

Lotje en haar partner Patrick zijn helemaal gesetteld op HC Groenraven. “Het grootste gedeelte op stal is nu wel zoals we het hebben willen. We hebben het hartstikke druk en een gigantische wachtlijst; voor pension en voor training. We zijn er heel erg blij mee en we hebben heel veel leuke en serieuze klanten die lekker aan het rijden zijn. De afgelopen tijd hebben we best veel paarden verkocht en ik hoop dat ik met Evegro en met King (v. Expression) door kan werken. Het lijkt heel goed en ik hoop dat deze twee de kar gaan trekken in de toekomst”, vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Lotje Schoots