Maxime van der Vlist en Mister Diamond
Maxime van der Vlist en Mister Diamond Digishots

Maxime van der Vlist: “Super gave kans om bij Stal van de Sande te rijden”

Dressuur

Maxime van der Vlist heeft de kans gekregen om tijdelijk de paarden van Kim Koolen over te nemen. Op dit moment rijdt ze vier paarden, waaronder de KWPN-hengst Mister Diamond.

Advertisement

Droom

Enthousiast vertelt ze “Dit is de tweede week dat ik bij Stal van de Sande paarden rijd. Het kwam ter sprake op een wedstrijd hier in de buurt. Kim en ik moesten allebei starten en we raakten super leuk aan de praat. Peter (Van de Sande, red.) had iemand nodig en het klikte wel heel goed. ‘Wat vindt je er van als je in Kim’s verlof wat paarden over gaat nemen’? Dat vond ik natuurlijk super vet. Het is een droom die uitkomt met zulke goede paarden.”

Mister Diamond

“Ik ben een keer een paar paarden gaan rijden om te kijken of het klikt. Het ging super goed en sinds vorige week rij ik op Stal van de Sande. Op dit moment gaat het om drie driejarigen en een vierjarige. De vierjarige is de KWPN-hengst Mister Diamond. Ik ga hem tijdens de hengstencompetitie rijden en tijdens de zadelpresentatie. Hopelijk is dat in de Brabanthallen. Peter en ik liggen heel erg op één lijn. De paarden kon ik super makkelijk overnemen. Ze zijn heel erg goed gereden en onwijs goed opgevoed. Het gaat heel erg soepel en ik ben heel warm ontvangen. Het is super leuk hoe het momenteel georganiseerd is”, vertelt Maxime.

Ochtend en middag

Ze vervolgt “Ik wist al wel een tijdje dat het eraan zat te komen. Daardoor heb ik er op stal wel rekening mee gehouden. Er zijn wat paarden verkocht en ik heb niet teveel nieuwe trainingspaarden aangenomen. Ik ga nu drie keer per week naar Stal van de Sande om te rijden. Als Kim verder is in haar zwangerschap ga ik misschien vaker. Ik ga dan in de ochtend en s’ middags rij ik op mijn paarden die gestald staan bij Geotrade.”

Opvolger

Maxime is sinds twee jaar met haar eigen dressuurstal gevestigd op Geotrade Equestrian in Cromvoirt. “Ik was hier net en toen begon de corona periode, gelukkig gaat het bij mij heel erg goed. Ik heb fijne paarden kunnen inkopen en vervolgens ook verkopen. Ook staan er fijne trainingspaarden op stal, ik mag wat dat betreft echt niet klagen. Met Bailey gaat het super goed, hij doet lekker zijn ding en ik hoop nog wat kaderwedstrijden met hem te rijden. Zelf heb ik ook nog een hele leuke vijfjarige gekocht en ik hoop dat hij de opvolger gaat worden van Bailey. Hij heeft heel veel talent en een onwijs goed karakter. Ik verbaas me hoe snel hij zich ontwikkeld.”

Van Persie

De amazone heeft ook een paard op stal staan van familie van Persie. “Het is een driejarige nakomeling van Just Wimphof met een super karakter. Ik ga hem opleiden en uitbrengen en als het goed klikt neemt dochter Dina hem over bij de jeugd. Hij heeft drie onwijs goede gangen en toen ik hem probeerde dacht ik ‘wauw, hier kan ik iets heel leuks van maken’. Dat gevoel hadden we met zijn allen en dat het is door gegaan is onwijs gaaf!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots