Jos Hoogendoorn & Nox
Jos Hoogendoorn & Nox Digishots

Jos Hogendoorn: “Ik ben gemotiveerder dan ooit!”

Dressuur

Jos Hogendoorn bracht de talentvolle driejarige Fürst Romancier-zoon Nox aan de start op de jonge paardencompetitie KWPN Young Dressage Talent 2021. In de eerste ronde werd de vos gedeeld derde met 85 punten waaronder een 9,5 voor de draf. Gastamazone Franka Loos nam plaats in het zadel tijdens het overrijden en gaf de ruin 95 punten.

Advertisement

Toekomstpaard

Jos vertelt “De KWPN Young Dressage Talent is altijd is een hele mooie wedstrijd met een mooie entourage. Voor de jonge paarden die ik mee neem naar deze dag is het een goede leerschool en een hele ervaring. Nox is eigendom van Kirby Kroos en het is haar toekomstpaard. Ik neem Nox een aantal keer mee naar een jonge paardenwedstrijd, zodat hij al een aantal keer mee is geweest van huis. Hij vond het best wel spannend in de ring, we kregen wel hele mooie cijfers voor de draf en galop. Helaas door de spanning bleef hij wat dribbelen in de stap waardoor de punten wat lager uit vielen. Ondanks dat was ik super tevreden.”

Compliment

Nox werd als derde geplaatst en mocht overgereden worden. “Het was fijn dat hij deze keer met meer ontspanning de ring nogmaals terug in mocht, dat was wel goed voor hem. Het overrijden vind ik een heel leuk concept. Het is leuk om je eigen paard een keer onder een test ruiter rond te zien gaan. Franka Loos reed er ook heel fijn mee weg en dat is een compliment voor je eigen werk.”

Samenwerking

In 2019 is Jos gestopt als stalruiter bij Dressuurstal van Baalen en een samenwerking aangegaan met Kirby Kroos en Gert-Jan Plaizier van Plaizier Dressage Stables in Heerjansdam. “Kirby en ik zijn samen een goede match en we vullen elkaar goed aan. Er is een mooie balans tussen doortrainen voor bijvoorbeeld een IBOP of verkoop van paarden van verschillende eigenaren maar ook paarden die wij zelf aankopen voor de verkoop of voor de sport. Daarnaast geef ik zelf nog veel les met name op stoeterij de Woude in Ridderkerk.”

Droom

“Ik vind het heel erg leuk dat er weer wedstrijden zijn! Ik merk nu we weer een aantal keer weg zijn geweest, dat ik het toch wel erg gemist had. Mijn droom is nog steeds om Grand Prix te rijden. Mijn merrie die Grand Prix klaar is, is helaas geblesseerd. Het is even afwachten hoe haar herstel gaat verlopen. Mijn ambitie is nog steeds om dit niveau te behalen. Mocht dit met haar helaas niet gaan lukken, heb ik nog een aantal getalenteerde jonge paarden waarmee ik hoop die droom waar te kunnen maken. Ik ben gemotiveerder dan ooit!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots