© Digishots
© Digishots Leanjo de Koster

Subtop | Marie-Louise Moerings: “Winnen went nooit”

Dressuur

Marie-Louise Moerings won zaterdag de Roelofsen Horse Trucks Competitie in Berkel-Enschot. De Prix St. Georges met haar zelf gefokte Indo (v. Hofrat) leverde 68,90% op.

Advertisement

Stap verder

“Ik ben altijd blij als ik win”, steekt Marie-Louise enthousiast van wal. “Hij liep erg fijn en als je na afloop ook nog bovenaan staat is dat wel heel mooi. Er waren heus wel wat kleine dingetjes die nog beter kunnen, maar ik heb lekker gereden. We zijn al weer een stap verder en dan wil je dat ook in de proef proberen. Het is een heel fijn paard en eigenlijk doet hij altijd wel zijn ding op wedstrijd.”

Fijne organisatie

Ze vervolgt “De korte zijde zit tegen de kantine aan en dat is een glazen wand. Je kijkt zo bij het publiek op tafel en dat vond Indo wel even spannend. Ik merkte wel dat hij daarvan gespannen raakte. De jury zag dat ook en die schreef ook dat voor nog hogere punten hij meer ontspannen moet zijn. De organisatie is erg fijn in Berkel-Enschot en ook liggen er goede bodems. Het is er erg fijn rijden want er schijnt ook veel licht in de rijhal.”

Eigen fokproduct

“Het moet iedere keer nog mooier en met meer afdruk. Hij is nog jong en we doen het stap voor stap. Ik heb nog nooit zo’n goed paard gehad. Ik denk dat als hij bij een professional had gestaan dat hij een jaar geleden al zulke scores liep. Vorig jaar kwamen we tot de laatste jonge in de selectie voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Floor Dröge beoordeelde ons toen en ze was zaterdag ook een van de juryleden. Ze zag dat hij heel veel ontwikkeling heeft doorgemaakt en dat vond ik erg leuk om te horen. Ik ben heel erg gek van hem. Hij is mijn allereerste eigen fokproduct en hij laat veel potentie zien voor het hogere werk”, vertelt ze. Ook de juryleden zagen dat en schreven ‘Zeer talentvol paard en paard met veel potentie’.

Uitdaging

Op de competitie wedstrijd in Schijndel eindigde de combinatie op de vijfde plaats. “Momenteel rijden we scores van 68/69% en ik wil naar de 70%. Dat moet erin zitten maar het is voor mij ook een uitdaging. Hij is heel flexibel en dat is zijn kracht maar ook zijn valkuil. We kregen een acht voor een appuyement en die loopt hij heel mooi door. We zijn thuis met de piaffe en passage bezig en dat pakt hij heel goed op. Hij heeft een makkelijk lijf en wilt altijd voor je werken. Dat vind ik een hele goede instelling.”

Opvolger

“Voorlopig blijft hij nog bij ons op stal. Van mijn man mag ik hem niet verkopen”, lacht ze. “Zijn opvolger is een tweejarige GLOCK’s Toto Jr. en die zijn we aan het klaarmaken voor de eerste bezichtiging. Ik wil graag blijven rijden want op mijn leeftijd ga je het niet weer doen als je bent gestopt. Het zal nog even duren voordat zijn opvolger zo ver is, waardoor ik lekker zelf van hem blijf genieten.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots