Marie Louise Moerings - Indo
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Marie Louise Moerings - Indo Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Marie-Louise Moerings wint KNHS Horsetruck Competitie: “Makkelijk nog 3 of 4 procent meer gekund”

Dressuur

Afgelopen zaterdag werd in Berkel-Enschot voor de klasse Prix St. Georges een competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden in Berkel-Enschot. De overwinning ging naar Marie-Louise Moerings en haar zelf gefokte Indo (v. Hofrat). Het verschil met nummer twee, Corinda Luttjeboer, was niet groot. Moerings scoorde 68,897% en Luttjeboer moest met 68,015% genoegen nemen met de tweede plaats.

Advertisement

“Bonkje elastiek”

“Indo is een bonkje elastiek”, aldus juryvoorzitter Jacques van der Harst. “Dat heeft hij meezitten en Marie-Louise reed een hele goede proef. Toch had de score makkelijk drie of vier procent hoger kunnen uitvallen als ze iets meer controle had gehad. Maar het is een paard met enorm veel potentie.”

Van der Harst is ook te spreken over Corinda Luttjeboer en Endyrava (v. Lord Leatherdale). “Corinda reed geconcentreerd en het beeld was heel vanzelfsprekend. De manier van rijden sprak ons aan. Endyrava had wat meer afdruk en lengtebuiging mogen hebben en mocht wat meer over de rug bewegen. Als dat lukt, is dit zeker ook een hele potentiële kandidaat.”

Finale

Voor de klassen U25 en Grand Prix werd vorige week in Exloo de laatste competitiewedstrijd verreden. Voor de klasse Prix St. Georges staat nu nog één competitiewedstrijd op de kalender: 4 december in Den Hoorn. 

De finale voor de U25, Prix St. Georges en de Grand Prix wordt verreden op 23 januari in Kronenberg.

Bron: KNHS

Foto: Digishots