Thamar Zweistra en Heartbeat
Thamar Zweistra en Heartbeat

Subtop | Thamar Zweistra: “De volgende wedstrijd start ik hem Grand Prix”

Algemeen

Thamar Zweistra won zondag de gecombineerde Zware Tour-rubriek op de Subtopwedstrijd in Delft. Ze reed Heartbeat (v. Charmeur) naar 73,46% in de Intermediaire II.

Advertisement

Hele goede proef

“Ik was natuurlijk wel heel erg blij na de proef”, steekt Thamar van wal. “Het was een hele goede proef en ik heb fijn gereden. Hij deed heel goed zijn best en we hadden een hele mooie passage- en piaffetour. Het was zijn tweede wedstrijd op dit niveau. De eerste keer had ik net wat te kort losgereden waardoor hij nog wel erg fris was. Er zaten heel veel dingen in die niet goed genoeg waren. Vandaag liet hij alles zien wat hij thuis ook doet. Ik ben heel erg tevreden.”

Grand Prix

De combinatie kreeg achten voor de passage en voor de galoptour. “Voor de piaffe kregen we zelfs 8,5’en. Ook de series en pirouettes leverden veel punten op. Vorige keer was hij best wel gespannen en nu kon ik heel makkelijk de proef doorrijden. We gaan nu lekker verder oefenen en ik denk dat ik de volgende keer een rondje Grand Prix met hem ga doen”, vertelt ze.

Derde in Lichte Tour

Met de merrie Floortje (v. Charmeur) werd Thamar derde in de Lichte Tour met 72,35%. “Floortje is een hele lieve merrie die alles met veel gemak uitvoert. Ze heeft veel actie vanuit het achterbeen waardoor ze ook makkelijk verbinding maakt. Het galopgedeelte loopt ze heel stoer door en ze kan goed uitstrekken in draf. Ze staat bij ons in training en op de vorige wedstrijd werd ze derde met 69%.”

Stal Hexagon

Het was een succesvolle dag voor Stal Hexagon uit het Zeeuwse Schore. Stalruiter Sergio Garcia Bermejo debuteerde met de achtjarige Hexagon’s Innuendo (v. Negro) in de Grand Prix. Hij werd tweede achter Thamar met 68,97%. “Het was de eerste keer voor het paard en voor Sergio. Innuendo komt uit dezelfde moeder als Double Dutch. Sergio heeft al wat U25-proeven gereden met hem maar dit was de allereerste keer bij de senioren. Een andere stalamazone, Tessa Kole, won het ZZ-Zwaar en stalruiter Beni Pachl werd achter haar tweede. We waren lekker op dreef vandaag met zijn allen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Thamar Zweistra