Renate van Uytert van Vliet - In Style
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - In Style NK Dressuur 2020 © DigiShots © DigiShots

Subtop | Renate van Uytert – van Vliet: “Ik wilde zo graag negens verdienen”

Dressuur

Renate van Uytert – van Vliet won zondag het felbegeerde ticket voor Jumping Amsterdam. Ze won de Prix St. Georges op de selectiewedstrijd met de KWPN-hengst In Style (v. Eyecatcher). De proef werd beloond met 75,37%. Met de KWPN-hengst Ferdeaux (v. Bordeaux) werd ze negende met 66,18%.

Advertisement

Constante proeven

“Ik ben echt super blij met In Style. Ik kan al best wel hele constante proeven met hem rijden in de Lichte Tour. Hij geeft een super goed gevoel en heeft absoluut geen minpunten. Natuurlijk kunnen er dingetjes nog iets beter of scherper, maar ik ben hier heel erg blij mee.”

Negens

Ze vervolgt “We hadden geen enkele onvoldoende en zelfs twee 9’ens. Dat wilde ik zo graag en dat is nu gelukt. We kregen ze voor de galop appuyementen en de wissels. De protocollen waren heel mooi met veel hoge cijfers. Voor het binnenkomen hadden we achten, de vorige keer was dat nog een beetje rommelig. Voor de uitgestrekte gangen we ook achten, net zoals voor de draf appuyementen en de series.”

Ticket

“Er stonden natuurlijk veel goede namen op de startlijst maar ik hoopte op een ticket. Je kan bijna geen foutje maken maar het is ons gelukt. Dat het in één keer is gelukt is wel super gaaf. Het duurt nog eventjes voordat Jumping Amsterdam plaats vind. Ik moet nog een plan maken hoe we ons daarop voor gaan bereiden. Ik denk dat we in december en in januari nog een keer gaan starten om zo de vorm vast te houden. Verder gaan we het zelfde door als dat we nu doen. Ik hoop dat er nog selecties komen voor de indoor kampioenschappen. Daar wil ik graag aan mee doen”, vertelt ze.

Hengstencompetitie

Het was een succesvolle dag voor hengstenhouderij van Uytert. Daniëlle Heijkoop stuurde de hengst Fürst Jazz naar een royale score van 74,42% en bijbehorend oranje lint. “Ik heb de proef zelf niet gezien maar Joop en Daniëlle waren erg enthousiast. Het was een leuke dag en morgen ga ik nog even goed oefenen voor de hengstencompetitie. Dinsdag gaan we met de jongste hengsten naar Ermelo. Het is jammer dat daar geen publiek meer bij mag zijn, maar we gaan ons beste beentje voorzetten.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots