Lynne van Erp en Montrachet
Lynne van Erp en Montrachet Digishots

Lynne van Erp na winst KWPN Young Dressage Talent: “Ik zou zijn karakter een 12 geven”

Dressuur

Lynne van Erp won zondag de vierjarigen rubriek op de KWPN Young Dressage Talent. Ze stelde Montrachet (v.GLOCK’s Toto Jr.) voor in Oosteind. Voor de verrichting kregen ze 87 punten en tijdens het overrijden kreeg het paard een 10 van Franka Loos.

Advertisement

Zenuwen

“We waren zeer tevreden” steekt de amazone van wal. “In het begin was het nog even spannend, de startlijst was veranderd en dat hadden we niet gezien. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Toto (stalnaam, red.) liep heel erg fijn. Ik was best wel zenuwachtig en dat merkte ik ook wel aan mijn paard. De entourage vond hij ook wel spannend, maar ik ben erg tevreden over hoe hij liep.”

10 voor overrijden

Na de proef met eigen amazone werd het paard overgereden door gastamazone Franka Loos. “Met het overrijden vond hij het toch wel even spannend. Toen dacht hij, ‘wat moet ik nu doen?’ Hij deed super zijn best en Franka roemde zijn karakter. Toen hij een 10 kreeg was ik heel erg trots”, vertelt ze lachend.

Zelf gefokt

Familie van Erp heeft de donkerbruine zoon van GLOCK’s Toto Jr. zelf gefokt. “Toen hij zadelmak was mocht ik erop rijden en ben ik hem gaan uitbrengen op wedstrijden. De eerste wedstrijd is inmiddels een paar maanden geleden. Ik ben heel erg gek van dit paard. Hij heeft een heel apart karakter, maar ik zou hem een 12 geven. Hij gaat voor me door het vuur. De stap is onwijs goed en de draf is heel opvallend. Hij kan al heel fijn in balans lopen in draf en galop, dat is apart voor zo’n jong paard. In de uitgestrekte gangen moet hij nog meer kracht ontwikkelen, maar dat komt vanzelf.”

Selecties

“Ik hoop dat ik hem nog heel lang mag rijden. We hebben net de eerste selecties in de L1 voor de regio achter de rug. De eerste selectie vond hij nog wel spannend, maar die hebben we wel gewonnen. De tweede keer ging het al stukken beter, hij was meer ontspannen. Met een paar kleine foutjes werden we derde. Natuurlijk hoop ik dat we ons klasseren voor de Brabantse kampioenschappen. Volgend jaar zal hij ook naar Saskia van Es gaan voor de selecties voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Ik hoop dat ik hem daarna weer over mag nemen”, vertelt Lynne.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots