Bart Veeze - Imposantos
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Bart Veeze - Imposantos Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Bart Veeze na winnen ticket Jumping Amsterdam: “Hij doet zo zijn best”

Dressuur

Op de voorlaatste voorselectie voor Jumping Amsterdam wist Bart Veeze met de KWPN-hengst Imposantos (v. Wynton) de overwinning op te eisen. Met een megascore van 77,06% in de Prix St. Georges werden de prijzen overhandigd in Houten.

Advertisement

Fris en geconcentreerd

Na een fantastische proef vertelt Bart:  “Hij was heel erg goed. Na de laatste wedstrijd in juli hebben we het even rustig aan gedaan. Hij heeft een druk dekseizoen gehad en over twee weken rijden we de finale van de Nürnberger Burg-Pokal. Voor die finale wilde ik nog een keer op concours en dit kwam mooi uit met de selectie voor Amsterdam. Nu hij een paar maanden niet op concours is geweest, loopt hij weer even fris en geconcentreerd in de ring. Na de proef was ik ook echt blij, hij bleef heel mooi ontspannen.”

Negens

De combinatie scoorde louter achten en kreeg ook enkele negens. “Voor het binnenkomen en uitstrekken in stap en draf kregen we een negen. De series en pirouettes leverden achten op. De pirouettes hadden misschien iets kleiner gekund, maar dat lag aan mijn rijderij. De manier waarop hij ze draait is heel erg mooi, maar ik durf in de proef nog niet het allerlaatste risico te nemen. Hij krijgt er nu nog achten voor, maar daar zit misschien nog meer in.”

Opstappen en wegrijden

“Over twee weken gaan we naar Frankfürt, de finale is verplaatst naar de accommodatie van Matthias Alexander Rath. Tussen de finale en Jumping Amsterdam zit nog een kleine maand. Als we terugkomen uit Frankfürt gaan we het eerst twee weken iets rustiger aan doen. Imposantos is een paard waar ik heel veel basis werk mee doe en weinig oefeningen. In de rustige weken rij ik veel lang en laag en wat overgangen. Twee weken voor Amsterdam pak ik hem wat meer op en neem ik kleine stukjes uit de proef mee. Het is belangrijk dat Imposantos niet te veel werkt, hij doet zo zijn best. Ik hoef me nooit zorgen te maken of de baan te verkennen. Deze keer heb ik ook de baan niet verkend en hij kijkt niet op of om. Ik weet het opstappen en wegrijden is en dat geeft veel vertrouwen. Imposantos is het ideale paard, hij is altijd kei relaxed. Zo mogen er nog wel een paar op stal komen”, lacht de ruiter.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots