Kebie van der Heijden en Hashtag
Kebie van der Heijden en Hashtag

Subtop | Kebie van der Heijden: “Het doel is om met hem Grand Prix te rijden”

Dressuur

Kebie van der Heijden reed afgelopen zaterdag in de Intermediaire I-rubriek in Velddriel. Ze reed Hashtag (v. Cachet L) naar 70,22% en het oranje lint.

Advertisement

Debuut

“Het was zijn Intermediaire I-debuut en het was al best een vanzelfsprekende proef”, steekt Kebie van wal. “De hoogtepunten zijn bij hem de stap- en galoptour. In de draf mag hij nog wat meer balans krijgen om daarvoor ook echt hoge punten te krijgen. De proef was bijna foutloos en ik heb heel erg fijn kunnen rijden. De onderdelen halthouden en achterwaarts gingen echt super, dat was ook een hoogtepunt. Bij de hoofdjury kreeg ik voor beide pirouettes achten. Daar heeft hij best wel talent voor, er moet nog een tandje bij maar hij gaat heel goed zitten.”

Goede match

Hashtag staat sinds begin augustus bij Kebie op stal. “We zijn een goede match geworden. Ik heb nu een paar proeven met hem gereden en hij doet het hartstikke fijn. Het is een heel fijn concourspaard en hij laat zich super bewerken, ook op concours is hij niet anders dan thuis. Dat is voor mij vroeger wel eens ander geweest met andere paarden. Hij is niet kijkerig en ik hoef me nooit geen zorgen te maken, hij laat je nooit zitten.”

Grand Prix

“Hij is super knap en heeft een super mooie houding. Het werk pakt hij best wel makkelijk op. Er kunnen altijd dingen beter maar hij heeft van zichzelf al goede bewegingen en die proberen we verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is de Grand Prix, daar lijkt hij ook veel aanleg voor te hebben. Hij is best wel lang hengst geweest en hij heeft nu wat vertrouwen nodig zodat hij zichzelf gaat geven. Volgend jaar wil ik graag de overstap maken naar de Zware Tour. ik ben hartstikke trots op hem. Komend weekend gaan we naar Houten voor de selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam. De kopgroep is super sterk en we moeten echt wel ons beste beentje voorzetten. Misschien neem ik hem van het voorjaar ook internationaal mee. Genoeg leuke plannen met een leuk paard”, besluit ze enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kebie van der Heijden