Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB
Marlies van Baalen en Jacky Kennedy DVB Equigeniek

Subtop | Marlies van Baalen: “Jacky Kennedy DVB doet het steengoed!”

Dressuur

Marlies van Baalen won de vierde ticket voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam. Ze reed haar Jacky Kennedy DVB (v. Damsey Prem) overwinning in de Lichte Tour in Delft. De nummer twee, Thalia Rockx, zat ze op de hielen maar het percentage van 73,97% was genoeg voor het oranje lint.

Advertisement

Progressie

Het was pas de derde wedstrijd in de Prix St. Georges voor de zwarte merrie. “Ik heb niks te klagen”, vertelt Marlies lachend. “De concurrentie is zwaar tijdens de voorselecties maar dat maakt het ook heel erg leuk. Het is super spannend wie er elke keer wint. Ik merk wel dat ze in de wedstrijden groeit. De tweede wedstrijd maakte ze al veel progressie, als je dat vergelijkt met haar debuut. Ik merk nu steeds beter waar ik bij haar op moet letten. Jacky Kennedy DVB doet het steengoed en ze laat zich niet afleiden. Het was een hele mooie en geconcentreerde proef.”

Internationaal 

“Het harmonieuze beeld is een van haar hoogtepunten. Ze heeft een hele mooie en lichte aanleuning, ze laat zich ook licht rijden. De stap is goed en haar draftour is heel gracieus. Ze springt goede wissels en pirouettes. Daarnaast is het een hele elegante merrie, wat het plaatje wel afmaakt. Ze krijgt nu even lekker vakantie en daarna gaan we trainen voor Mechelen. Het is de bedoeling dat ze daar mee naar toe gaat. Ik heb me met Go Legend ingeschreven voor de Wereldbekerwedstrijd. Met haar wil ik ons internationale debuut maken in de Lichte Tour. Dat zou dan ook de eerste keer zijn dat we een kür op muziek rijden. Na Mechelen krijgt ze weer even vrij en dan trainen we door naar Amsterdam!”

Boost

Ze vervolgt “Het internationale debuut komt er dan even tussendoor, maar dat is wel een goede ervaring. De entourage is heel anders dan op de nationale wedstrijden, die ze tot nu toe heeft gelopen. Ze is nog hartstikke jong en ze mag ook echt nog wel een foutje maken. Ik ben heel erg blij met de manier hoe ze het oppakt en er voor gaat. Ze heeft me positief verrast. Het was een goed weekend voor onze stal, Mara de Vries won in Houten en onze leerlinge Inge Heylen wist ook het oranje lint mee terug naar stal te nemen. Inge traint sinds een jaar bij ons en heeft haar paard ook bij ons gekocht. We proberen op stal zoveel mogelijk samen te doen en elkaar veel te helpen. Het is dan ook een boost voor het hele team als het zo uitpakt.”

Topconcoursen

“Jumping Amsterdam heeft een eigen sfeer en we mogen heel erg blij dat we een aantal van deze topconcoursen in ons land hebben. Ik vind het super tof dat ik er weer mag rijden. Natuurlijk blijven we met zijn allen hopen dat het door kan gaan”, vertelt ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Equigeniek

Wist je dat Marlies samen met Coby van Baalen een boek heeft geschreven, genaamd ‘Dressuur voor iedereen’? Dit boek is misschien wel een perfect cadeautje voor Sint of Kerst. Bestel het nu via: www.dressuurvooriedereen.nl