Sharon van Wijk en Jopulair v.d. Northside
Sharon van Wijk en Jopulair v.d. Northside

Subtop | Sharon van Wijk: “Jopulair geeft een heel goed gevoel”

Dressuur

Sharon van Wijk kwam afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start op de Subtop wedstrijd in Bodegraven. Vrijdag werd ze met haar Jopulair v.d. Northside (v. Ferdeaux) derde met 61,5% en tweede met 63,36% in het ZZ-Zwaar. Zaterdag deden ze er een schepje bovenop door tweede en eerste te worden met eveneens twee ruime winstpunten.

Advertisement

Derde wedstrijd

Het was de derde wedstrijd in het ZZ-Zwaar voor de combinatie. “Ik heb hem voor het ZZ-Zwaar een keer ZZ-Licht gestart, verder is hij de ring nog niet in geweest. Vrijdag was hij nog wel heel erg zoekende in de proef, dat ging zaterdag al beter. Het is een heel braaf paard, in Bodegraven is er een tribune, spandoeken en er stond een auto in de bak. Maar hij keek nergens naar”, lacht de amazone.

Achten voor de stap

De ruin is in eigendom van Jan van Veldhuizen en hij staat sinds zijn derde in training. “Hij is bij ons zadelmak gemaakt en ik heb hem zelf opgeleid vanaf zijn derde. Hij is nu zeven jaar en voor zijn leeftijd doet hij het heel erg goed. De stap en de zijgangen zijn de pluspunten van dit paard. Voor de uitgestrekte stap kreeg hij zelfs achten. De wissels vindt hij nog wel lastig, daar moest ik hem nog een beetje bij helpen. Na drie keer starten hebben we al zes winstpunten verzameld. De jury vond hem een leuk paard en op het protocol stond ook sympathiek beeld.”

Lichte Tour

“De tweede dag was het wat makkelijker om hem de proef door te rijden. Al merkte ik wel dat hij aan het einde van de tweede proef wel vermoeid raakte. Het was wel veel voor hem. We gaan hem rustig doorstarten en kijken hij ver hij komt. Uiteindelijk staat hij hier wel voor de verkoop. De Lichte Tour is een realistisch doel voor volgend jaar. De pirouettes draait hij heel makkelijk, ik moet nog wel een beetje sleutelen aan de series”, vertelt Sharon.

Goed gevoel

“Jopulair geeft een heel goed gevoel, zeker aan de hand maar ook onder het zadel. Een halfjaar geleden reden we onze eerste wedstrijd en hij was nog niet eerder op vreemd terrein geweest. Dat maakt met hem niks uit, hij is ergens anders niet anders dan thuis. Ik kan echt van hem op aan!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Sharon van Wijk