Mara de Vries & Appstore
Mara de Vries & Appstore Digishots

Subtop | Mara de Vries: “Appstore heeft heel veel aanleg”

Dressuur

Mara de Vries debuteerde zondag met de zevenjarige Appstore (v. Abercombie) in de Lichte Tour. De proef van de combinatie op de Subtopwedstrijd in Houten werd beloond met een score van 71,10%.

Advertisement

Doortrainen

De amazone kijkt positief terug op haar Prix St. Georges-proef met Appstore. “Ik ben wel een beetje bekend met familie van hem. Zijn halfbroer is het Lichte Tour-paard Dornenstern, die ik ook met veel plezier heb gereden. Ik heb Appstore vanaf afgelopen juni onder het zadel. Hij is in eigendom van de familie van Thill. Een paar jaar geleden is hij bij ons op stal gekomen met als doel om hem door trainen. In september wonnen we zilver op het NK Dressuur in de klasse Z2. Daarna ben ik hem verder gaan opleiden met deze score als resultaat.”

Hoogtepunten

Ze vervolgt “Voor een goed paard in het algemeen is dat ze beschikken over drie goede basisgangen, en die heeft hij. Hij stapt en galoppeert goed en de draf laat hij met veel allure zien. De zijgangen zijn een van de hoogtepunten. Ook de uitgestrekte stap laat hij heel goed zien. De pirouettes waren vandaag nog een beetje groen, maar hij kan heel mooi gaan zitten. Hij heeft voor heel veel oefeningen veel aanleg. Appstore is pas zeven jaar oud en liep een paar maanden geleden nog Z2. Het is nu nog niet super bevestigd maar je ziet wel dat hij het op een mooie manier aan het leren is.”

Graadmeter

De juryleden zaten slechts 1,5 punt bij elkaar vandaan. “Dat vind ik een heel goed teken. Beide juryleden waren positief en beoordeelden de onderdelen die goed gingen hoog, en de onderdelen die minder gingen lager. Het jurycommentaar luidde: fijn beeld, veel kwaliteit en fijn gereden. Het was nog niet foutloos maar wel een fijn beeld waar ik mee verder kan. Dat is voor mij de belangrijkste graadmeter.”

Succesvolle dag

Appstore komt uiteindelijk in de verkoop. “Ik weet zeker dat iemand een heel fijn paard aan hem gaat hebben. Hij is ook heel erg geschikt voor een jeugdruiter. Appstore is nog weinig in de ring geweest, maar hij is een super cool en fijn paard. Het is voor mij ook heel erg leuk om met zo’n paard de ring in te rijden. Onze leerlinge Inge Heylen won de Intermediaire I. Marlies (van Baalen, red.) won de selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam. Het was een zeer succesvolle dag!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots