Jennifer Sekreve & Jackpot
Jennifer Sekreve & Jackpot

Subtop | Jennifer Sekreve: “Hij vond het in het begin best wel spannend”

Dressuur

Jennifer Sekreve schreef zondag beide ZZ-Zwaar-proeven op haar naam tijdens de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn. Ze reed Jackpot (v. El Capone) naar 71,071% en 68,714%.

Advertisement

Blij met de scores

Jennifer vertelt “Ik was erg blij met mijn scores en ook met de proeven voor nu. Jackpot heeft nog heel weinig ervaring. Hij vond het in het begin best wel spannend, maar hij heeft zich voorbeeldig gedragen. Sommige dingen kunnen nog wat meer gladgestreken worden. We hadden een paar onvoldoendes maar ook hoge cijfers. Voor nu ben ik heel erg tevreden.”

Een 3 en een 9

“Hij vond één hoek best wel spannend waardoor hij een keer omsprong en de contragalop mislukte. Ook viel hij daar een keer in draf en mislukte een wissel. Daar kregen we onvoldoendes voor, maar daar stonden ook hoge cijfers tegenover. Hij kan alles best wel makkelijk en goed. We kregen een 9 voor de uitgestrekte draf en ook de pirouettes waren erg goed. Hij heeft een mega galop en springt super ruige wissels die ook beloond werden met hoge punten. Hij is heel lichtvoetig in zijn draftour en kan ook heel goed stappen”, vertelt ze.

Weinig ervaring

Ze vervolgt “Hij loopt best wel een goede proef, ondanks dat hij erg weinig ervaring heeft. Ik zie het nu ook als zijn opleiding. Onderweg was ik aan het opleiden en niet alleen maar bezig om een perfecte proef te rijden. Daardoor ben ik extra tevreden met zo’n score. We hebben nu vier wedstrijden gereden. Twee wedstrijden om ons te selecteren voor het NK dressuur, het NK zelf en nu deze keer. Hij vond het NK ook super spannend. Dat was ook best wel heftig voor een paard die zo weinig ervaring heeft in de ring. In de kür op muziek werd hij derde. Hij was nu al een poosje niet meer mee geweest. Het plan is nu om hem nog een paar keer mee te nemen in deze klasse om ringervaring op te doen.”

Sensibel

“Jackpot is een super lief en eerlijk paard, maar ook een ontzettend scherp paard. Hij ziet en hoort alles. Toen ik de losrijbaan binnen kwam kon hij alleen maar knorren, maar hij doet dan niks. Hij is heel erg grappig maar ook sensibel en slim. Hij heeft veel inzet in de ring om het goed te willen doen. Die scherpheid heb je ook absoluut nodig in dit werk. Hij moet nu ervaring op doen, zodat ik de scherpheid nog meer kan gebruiken voor in het zwaardere werk wat komen gaat”, vertelt Jennifer.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Jennifer Sekreve