Jacqueline Windt met Jolierene Sk
Jacqueline Windt met Jolierene Sk

Subtop | Jacqueline Windt: “Ik denk dat er nog meer in zit”

Dressuur

Jacqueline Windt won afgelopen zaterdag de klasse ZZ-Zwaar op de Subtopwedsrijd in Exloo. De proef met Jolierene Sk (v. All at Once) werd beloond met 66,14%.

Advertisement

Goede proef

De amazone is tevreden over haar proef. “Ik heb fijn kunnen rijden. Er zijn hier en daar nog wel wat verbeterpuntjes, maar het is nooit perfect. Over de hele linie was het naar mijn idee een goede proef. Voor de pirouettes kregen we een 7,5, in de eerste viel ze iets stil maar de tweede ging veel beter. Het stapgedeelte ging ook heel fijn, ze wilt nog wel eens spanning opbouwen, maar dat ging nu heel erg fijn. Ook de series gingen goed. Het mag nog iets meer losgelaten, maar ze is pas zeven jaar oud.”

Fokkerij

Jacqueline kocht de merrie toen ze 3,5 jaar oud was bij Linda van Doorn. “Ze is gefokt door Carel Soethout uit Didam en toevallig heb ik vier paarden bij hem vandaan. Jolierene is een elite sport IBOP prestatie merrie en ik heb een halfzusje van Igconito. Na een goede IBOP is ook zij elite. Daarnaast heb ik nog een halfbroer van Le Formidable en een Spielberg x Johnson. Jolierene was zadelmak en ik ben rustig met haar aan de slag gegaan. Judith Ribbels heeft haar gereden op de IBOP en daarna werd ze als vier- en vijfjarige geplaatst voor de halve finale van de Pavo Cup.”

Toekomst

“In 2019 werd ze als vijfjarige reservekampioen in het M2 van de regio Drenthe. Op het NK werd ze derde en tijdens de corona vlogen we het Z1/Z2 en ZZ-Licht door. Het is een hele werkwillige merrie en ze is heel erg geconcentreerd op de ruiter. Ik heb nog nooit een paard gehad die je zo fijn door de proeven kunt rijden. Volgend jaar wil ik haar graag in de Lichte Tour uitbrengen. Ze is dan acht jaar en we werken rustig door. Ik hoop in de toekomst Zware Tour met haar te kunnen rijden, ik denk dat ze dat wel kan. Ze is een enorm sterk en krachtig bewegend paard met een functioneel lijf. Misschien gaan we ooit wel een keer een veulen bij haar fokken, maar voorlopig blijf ik lekker zo doorrijden. Haar halfzusje wordt volgend jaar vier jaar en die zie ik als de opvolger van Jolierene”, vertelt ze.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Jacqueline Windt