Kimberley Pap & Floris
Kimberley Pap & Floris Wilma Frentz

Subtop | Kimberley Pap: “Zo’n score had ik niet verwacht”

Dressuur

Kimberley Pap wist donderdag de Intermediaire I-rubriek op haar naam te schrijven op de meerdaagse subtopwedstrijd in Tolbert. Ze reed haar Floris (v.Ampère) naar 74,118%.

Advertisement

Binnenkomen

“Ik was er heel erg blij mee”, steekt de amazone enthousiast van wal. “De laatste wedstrijd was voor hem een paar weken geleden in Luttenberg. Ik heb toen ook fijn kunnen rijden maar in Tolbert is het wel even anders qua omgeving. Het is een hele fijne mooie ring maar ze kunnen wel wat zien. Floris stond wel echt ‘aan’, daar wordt hij mooi van dat is het voordeel maar ook heet. Het binnenkomen ging heel erg mooi maar na de eerste uitgestrekte draf schrok hij een keer. Hij galoppeerde een pasje aan en dat was wel een onvoldoende. Toen dacht ik even oeps we moeten geen fouten meer maken.”

5% los

Ze vervolgt “We hadden een hele mooie draftour en ook de galoponderdelen waren foutloos. Op de protocollen kregen we veel 8’en en 8,5’en, dat tikt leuk aan. Na het afzadelen liep ik even terug en toen zag ik de score, dat had ik niet verwacht. Dat maakt het extra leuk en we stonden 5% los van de nummer twee. Er reden best wel sterke combinaties mee en dat we met een foutje nog zo winnen is heel mooi.”

Internationaal

De juryleden schreven ‘fijn om naar te kijken, super fijneproef en bedankt voor de proef.’ Kimberley vertelt daarover “Dat is natuurlijk super leuk om te horen. Vrijdag kom ik met Just a Dream aan de start in de Prix St. Georges. Ik zou graag dit jaar een paar keer internationaal starten in de Lichte Tour. Bij de senioren vind ik dat ook erg leuk om mee te maken. Thuis train ik met beide paar door naar de U25. Ik hoop binnen een paar maanden wel de Intermediaire II door te kunnen rijden met Floris. Ik heb nog vier jaar voor de U25 en ik wil het wel graag goed doen. Er zit nog wel wat werk in maar ik hoop dit jaar met Floris wel U25 te rijden. Just a Dream laat ook heel veel talent zien maar die wordt dit jaar pas acht jaar. Ik wil haar niet overhaasten en ze krijgt alle tijd.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Wilma Frentz