Milou Dees & Francesco
Milou Dees & Francesco Equigeniek

Milou Dees: “Ik wil dit jaar de overstap maken naar de U25”

Dressuur

Milou Dees maakte eind vorig jaar haar Intermediaire II-debuut met haar paard Francesco (v. Florencio). De combinatie was zeer tevreden met 67,2% en heeft daarmee het startbewijs voor de Grand Prix behaald.

Advertisement

Debuut

In oktober 2021 debuteerde de combinatie in de Intermediaire I. Ze wisten direct een hele goede score bijeen te rijden en sloten de proef af met 72,6%. “Toen de kop eraf was had ik het idee om vaker te gaan starten om wedstrijdritme te houden. Dat lukte niet helemaal in verband met de coronamaatregelen en ik besloot om door te trainen. Een paar weken geleden wilde ik het een keer proberen. Ik wilde de gok wel wagen in de Intermediaire II. Ik wist dat het nog niet bevestigd was, maar we reden toch al ruim 67% bij elkaar.”

Voor allebei nieuw

“De piaffe en passage is nog niet helemaal bevestigd, maar ik wilde graag weten waar ik sta. In de proef viel het mij nog niet zo mee, ik vond het best wel heftig zelfs. Voor de eerste keer mag ik zeker niet klagen, het is voor ons allebei nieuw. We kenden beide de eners nog niet en als je het dan samen leert en het ook nog eens op wedstrijd lukt, is dat super gaaf!” vertelt ze enthousiast. “We zijn nog niet heel erg lang met dit werk bezig. Vorig jaar zijn we er mee begonnen aan de hand, maar door de drukte rondom de Young Riders-wedstrijden en de Europese kampioenschappen, hebben we dat toch minder gedaan. Na het EK hebben we even pauze genomen en toen zijn we er volle bak voor gegaan.”

Eners

De combinatie volgt lessen bij Emmelie Scholtens. “In de les hebben we gelijk de moeilijke dingen meegenomen. Het galopwerk pakte hij direct super op. Soms heeft hij nog wel wat moeite met de piaffe en passage, maar het begint steeds meer te komen. Het kwartje moet even vallen en dan gaat het ineens heel snel bij hem. Dat was bij de eners ook zo en die springt hij nu met gemak. We gaan nu lekker doortrainen en wedstrijden rijden als dat kan. Ik wil het goed bevestigd hebben voordat ik de overstap maak naar de U25. Daar mag ik nog vier jaar in uit komen dus er is geen echte haast bij.”

U25

“Ik wil dit jaar wel de overstap maken naar de U25. Van de zomer wil ik ook een keer internationaal starten als er de gelegenheid voor is. De selecties voor het EK komen voor ons net te vroeg denk ik. Daar ligt dit jaar niet onze focus, maar ik wil graag naar het buitenland met hem. Dit jaar ga ik afstuderen en ik geef ook veel les. Daarnaast rij ik ook nog paarden van andere mensen. Dat vind ik heel erg leuk en zo ook druk genoeg”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Equigeniek