Kristy Snepvangers & Lucifer
Kristy Snepvangers & Lucifer Pegasus Photo

Kristy Snepvangers over internationaal debuut: “Super gaaf om tussen je idolen te rijden”

Springen

Kristy Snepvangers wist zich beide proeven op het podium te nestelen op het internationale concours in Lier. Ze werd tweemaal derde met haar Lucifer (v. Cohinoor VDL) in de Youngster Tour-rubriek voor vijf- en zesjarige springpaarden.

Advertisement

Debuut

De wedstrijd op het Azelhof is tevens het internationale debuut van de combinatie. Kristy vertelt “Hij pakte het super goed aan. Ik ben voornamelijk een eventingamazone, maar de laatste tijd focus ik me ook op de springsport. Dat vind ik heel erg leuk en mijn opa fokt ook hele goede springpaarden. Deze wedstrijd pakt met Lucifer heel goed uit. Ik ben enorm tevreden over hem.”

Boven verwachting

“Hij is voor het eerst van huis en hij pakt het zo goed op. Ik vind hem echt een paard voor de toekomst, hij kijkt goed mee en is heel voorzichtig. We zijn met nul verwachtingen hier naar toe gegaan, het is al spannend genoeg voor hem. Hij doet het boven verwachting goed”, vertelt ze enthousiast. “Hij heeft twee dagen heel goed gelopen. Het laatste parcours werd zaterdag verreden. Het was super jammer want tijdens de laatste hindernis verloor ik mijn balans en vloog ik eraf. Daar baalde ik wel even van, we zaten er heel dichtbij om voor alles te gaan. We liepen op schema en dan is dit dikke pech.”

Idolen

Ze vervolgt “Ik rij niet zo vaak internationale springwedstrijden. Tijdens het parcours lopen kreeg ik wel even de zenuwen. Ik liep tussen Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten, dat zijn mijn idolen en nu rij ik er tussen. Dat is wel heel gaaf, maar opa zei doe je ding en dat hebben we gedaan. Morgen rij ik de laatste ronde met mijn andere troef Inspiration op 1,35/1,40m-niveau. Hij brengt me altijd naar de overkant en ik kijk uit naar zondag!”

Bekijk hier alle resultaten.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Pegasus Photo