Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P.
CPEDI de Peelbergen 2021
© DigiShots
Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P. CPEDI de Peelbergen 2021 © DigiShots DigiShots

Sanne Voets over nominatie: “Super gaaf om tussen deze rij topsporters te staan”

Algemeen

Paralympisch kampioene Sanne Voets is door het NOC*NSF genomineerd voor de shortlist voor de verkiezing Paralympische Sporter van het Jaar 2020/2021. Inclusief Sanne zijn er 17 sporters genomineerd voor de shortlist die bekend gemaakt wordt op 12 december. De winnaar(es) wordt live op televisie gehuldigd op 22 december.

Advertisement

Bijzonder jaar

Sanne vertelt over haar nominatie “Ik vind het heel erg tof. Er is een lange rij met hele grote sportnamen in de paralympische sport, en ik vind het heel gaaf om daar tussen te staan. Het was een jaar die in heel veel opzichten heel bijzonder was. Tokio is de afgelopen jaar mijn stip aan de horizon geweest, het doel waar we naar toe werkten. We moesten toch steeds weer een manier vinden om daar mee om te gaan toen het werd uitgeteld. Op een gegeven moment was het moment dan toch eindelijk daar.”

Voorbereiding

“We hebben een voorbereiding gekozen die anders was dan de meesten deden. Op de dag van de eerste wedstrijd dacht ik, hebben we de goede keuze gemaakt? Je zit aan de andere kant van de wereld en je bent alleen met je paard. Vrienden en familie mochten niet mee. Hoe gaaf is het dan om toch te doen waar je voor kwam, en dat je een paard hebt die je er doorheen trekt. Wat mij betreft had Demantur ook op de lijst mogen staan”, vertelt ze.

Houvast

Hoe gaat Sanne nu verder na Tokio? “We zijn aan het dobberen in de post-Olympische blues. Vijf jaar lang heb ik bij alle beslissingen nagedacht, gaat dit ons helpen bij de weg naar goud? Die houvast is nu weg, Tokio is geweest. We hebben eerst een poosje rustig aan gedaan en zijn lekker bosritjes gaan maken. We zijn nu het werk weer aan het oppakken en ik hoop nog een stapje verder te maken in de reguliere dressuursport.”

Grand Prix

“We zijn al een aantal keer Intermediaire 2 gestart. In de aanloop naar Tokio heb ik dat laten liggen en nu werken we het verder uit. Het zou super gaaf zijn om de laatste stap naar de Grand Prix te gaan maken. Ik ben heel erg blij met het team om me heen, waaronder de fijne lessen van Emmelie Scholtens en de begeleiding van Seth Boschman en Marieke van der Putten. Het is heel gaaf om te merken dat we nog steeds progressie boeken. Demantur zit super in zijn vel en voorlopig blijven we nog lekker door oefenen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots