Seth Boschman - Flora de Mariposa RS2
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Seth Boschman - Flora de Mariposa RS2 NK Dressuur 2020 © DigiShots DigiShots

Subtop | Seth Boschman: “Tevreden over Lichte Tour-debuut”

Dressuur

Seth Boschman wist met zijn merries Flora de Mariposa RS2 OLD (v.Fürstenball) en Jakarta-Utopia RS2 (v.Lord Leatherdale) goede resultaten neer te zetten in de Lichte Tour op de subtop meerdaagse in Tolbert. Vrijdag won hij de Intermediaire I met 70,35% met zijn Flora en werd hij vierde met Jakarta in de Prix St. Georges met 67,86%.

Advertisement

Debuut

Het concours in Tolbert is geliefd onder de ruiters en zo ook door Seth. “Het is een erg leuke wedstrijd en zeer goed georganiseerd. Het was fijn dat we weer op pad konden. Het was Jakarta haar debuut in de Lichte Tour, daar was ik echt wel heel erg blij mee. Ze is nog een beetje groenig en ze moet nog meer routine op doen, maar ik ben zeer tevreden. Voor een debuut met een jong paard is dit wel een hele entourage, maar ik dacht we gaan er toch heen ik neem haar lekker mee. Er zaten echt nog wel wat dingetjes in maar ik heb an sich heel fijn kunnen rijden. Als het wat strakker wordt kunnen de punten ook omhoog.”

Belofte voor de toekomst

“Jakarta is een hele knappe merrie en ze heeft drie hele goede gangen. Ze leert makkelijk nieuwe dingen aan, dat heeft ze echt van haar moeder Wiona-Utopia. Ik denk dat ze voor de toekomst een heel goed paard is. Ik heb haar vorig jaar één keer eerder ZZ-Zwaar gestart en daarna is ze thuis gebleven door de coronamaatregelen. Ik denk dat ze een belofte voor de toekomst is”, vertelt hij. De juryleden schreven ‘mooi getalenteerd paard en mooi in het frame.’

Pluspunt

Over zijn andere merrie Flora de Mariposa RS2 OLD vertelt hij: “Ze liep een hele mooie proef. Er zaten nog een paar kleine dingetjes in de proef, maar dat vond ik niet zo erg. Ze stond er goed aan en toen ze na de pirouette achter om sprong, herstelde ze dat meteen. De series vond ik erg mooi net zoals de zig-zag in galop. Ze kan heel goed stappen en in de draf was ze ook mooi aan elkaar. In de serie maakte ik een kleine rijfout, maar ze herpakte zich meteen weer. Ik vind het een mega pluspunt dat ze het werk zo oppakt. Ze loopt al met heel veel ritme door de Lichte Tour-proeven heen.”

De ruiter wist ook zaterdag het oranje lint op te eisen met zijn Flora. In de Prix St. Georges scoorde de combinatie 69,92%. Zijn andere troef Jakarta werd zevende in dezelfde rubriek met 63,75%.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots