Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - Just Wimphof FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Renate van Uytert: “Het ging geweldig in Tolbert”

Dressuur

Renate van Uytert beleefde een uitermate succesvolle wedstrijd op de subtop meerdaagse in Tolbert. Ze werd overall winnaar in de klasse ZZ-Zwaar met de hengst Just Wimphof (v. De Niro) en derde overall in de Prix St. Georges met In Style (v. Eye Catcher).

Advertisement

Subli Cup finale

“Het was echt heel erg gaaf, eigenlijk ging het geweldig”, steekt ze enthousiast van wal. “Donderdagavond werd de finale van de Subli Cup verreden. My Blue Hors Santiano (v. Sezuan) gaat met de wedstrijd beter. Hij wordt steeds relaxter op wedstrijd en we zijn steeds meer een combinatie. Naar onze mening had hij nog wel iets meer punten mogen hebben, maar we zijn heel erg blij met hem. Onze hengst Lennox U.S. met Jill Bogers werden derde bij de zesjarigen. Alle hengsten hebben het super goed gedaan in Tolbert.”

Mega instelling

De subtop-paarden Just Wimphof en In Style verkeren in goede vorm. Renate vertelt “Beide paarden hebben nog weinig ervaring op dit niveau. Just heb ik één keer eerder ZZ-Zwaar gestart en In Style twee keer in de Lichte Tour. Het kan allemaal nog wat strakker, maar zeker de tweede dag ging het met Just al veel beter. Hij heeft zo’n mega instelling en het beeld is heel mooi constant. In de eerste proef gingen de series nog niet helemaal goed, dat lukte wel in de tweede proef. Dat is ook weer een vooruitgang en het is fijn dat je nog een keer kunt starten. We kregen een 9 voor een pirouette, dat vond ik wel cool. De jury schreef dat ze hadden genoten van de proef en van de kwaliteit en harmonie.”

Black-out

Ze vervolgt “In Style deed het tijdens de eerste proef heel erg goed, waardoor ik het zaterdag nog beter wilde doen. Diederik had nog even geholpen bij het losrijden en het ging zo goed. Ik wilde zo graag een goede proef rijden om weer in de buurt te komen van de score van Hans Peter (Minderhoud, red.). Ik was er misschien teveel mee bezig want ik reed verkeerd. Het was een soort black-out, ik wist het even niet meer. We begonnen heel erg goed met achten maar na die storing was ik het zelf ook een beetje kwijt. We kregen een 9 voor een serie, daar was ik erg blij mee. De jury vond hem een stoer paard met veel kwaliteit en dat hij goed was voorgesteld.”

Goed weekend

“Ik ben heel erg blij met de paarden die ik heb gestart en voor onze stal was het ook een heel goed weekend. Mijn ouders waren mee en het was heerlijk om zo met de paarden bezig te zijn op wedstrijd. De wedstrijd is super georganiseerd en de paarden staan er heel fijn op stal. Dat is met hengsten toch altijd even afwachten maar het was heel erg goed geregeld. Ik hoop dat ik met Johnny Depp nog de regiokampioenschappen kan rijden en dat er nog een subtop kampioenschap komt”, vertelt ze enthousiast.

Scores

Donderdag wist ze derde te worden in de finale van de Subli Cup met 79,6 punten. Met Just Wimphof werd ze tweede in het ZZ-Zwaar met 72,214%. Vrijdag deed ze er nog een schepje bovenop en won ze de tweede ZZ-Zwaar proef met 73,429%. Met In Style eiste ze de tweede plek op in de Prix St. Georges met 72,426%. Zaterdag werd ze achtste in de tweede Prix St. Georges met 68,074%.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Roland Hitze