Afbeelding

Melissa Jansen vijf keer op podium in Riesenbeck: “Tranen in de ogen”

Algemeen

Afgelopen weekend kwamen Melissa Janssen, Yvette Overgoor en Annemarieke Nobel aan de start op het CPEDI3* in Riesenbeck. De Para-amazones behaalden goud met het team. Yvette scoorde een hattrick en Melissa eindigde zelfs vijf keer op het podium.

Advertisement

Team goud

Melissa Janssen stond al vaker op het podium met goede scores, maar dit weekend deed ze dat zelfs vijf keer met haar twee paarden. “Al van dag één zette mijn teamgenoot Yvette een stand vaste score neer, waar Annemarieke en ik op konden aan sluiten. De toon was gezet en we wilden er alle drie voor gaan: team goud! Het teamverband kwam echt naar boven en het verdedigen van onze nationale vlag was een enorme eer”, aldus Melissa.

Heerlijke voldoening

“Mijn twee paarden Dreamy-Boy en Royal Rubinstein zien groeien over de laatste maanden geven me zo’n heerlijke voldoening. Ik kan het moeilijk beschrijven in emoties, maar wat mijn paarden dit weekend voor mij hebben gepresteerd is ongelooflijk. Dreamy-Boy behaalde twee podium plaatsen; de derde en de vijfde plaats in het eindklassement. Royal Rubinstein behaalde de tweede plaats in de individuele test, waardoor hij startgerechtigd was voor de grote finale, de kür, op zondag. Het was echt kippenvel in de kür. Hij danste door de arena en nam mij mee in zijn verhaal. Hierdoor eindigden we op de tweede plaats met maar liefst 74,65%. Ik had echt tranen in de ogen!”

Eerste proef

Vrijdag werd de eerste proef, de team test, verreden daarin won Yvette  met 72,11%. Annemarieke Nobel werd in Grade I tweede met haar Doo Schufro (v. Doolittle) met 70,48%. In Grade IV reed Melissa Jansen haar Dreamy-Boy (v. Dream on) naar de derde plaats met 70%. Met haar tweede paard Royal Rubinstein (v. Rubin Royal) werd ze vijfde. Hun proef werd beloond met 68,50%.

Hattrick

Zaterdag stond de individuele proef op het programma. Yvette won weer, dit maal met 69,17%. Annemarieke werd derde met 68,99%. Melissa en Royal Rubinstein werden tweede in hun Grade met 72,03%. In deze proef waren de rollen omgedraaid en werd haar Dreamy-Boy vijfde. Als afsluitend onderdeel werd zondag de kür op muziek verreden. Yvette won ook het derde onderdeel, de kür, met 73,41% op. Annemarieke werd ook in de kür derde, ne met 71,96%. Melissa reed Royal Rubinstein in de kür naar de tweede plaats met 74,65%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag