Dinja van Liere - Hermes
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Liveblog Nations Cup dressuur GP Special Dinja van Liere en Hermès bijna 78%

Dressuur CHIO Rotterdam

Om 16.00 uur ging de eerste combinatie van start in de Nations Cup dressuur op het CHIO Rotterdam. De springruiters pakten vrijdag de zege, gaat het de dressuurruiters ook lukken? Voorlopig staan ze na de eerste ronde op donderdag gedeeld op eerste plaats met Amerika. De plaatsingspunten uit de Grand Prix Special en de Grand Prix Kür op muziek tellen mee voor het eindresultaat. De Hoefslag houdt van beide rubrieken een liveblog bij! De zege in deze rubriek ging onbetwist naar Dinja van Liere en Hermès met bijna 78%.

Advertisement

Katie Duerrhammer Paxton USA

Katie reed er in het begin aan zonder de balans kwijt te raken en ze waren heel mooi een geheel. In de piaffe na de stap was hij teveel voorwaarts, wat punten kostte. In de tweede piaffe verloor hij wat aan activiteit. Dit drukte de score een paar procent. De serie om de pas ging de mist in. Haar paard raakte in de war met de serie om de twee, die normaal op deze diagonaal gereden wordt in de Grand Prix. De spanning bouwde op, doordat de amazone er teveel aan ging rijden. Dit is in het voordeel van Nederland, aangezien wij de eerste plaats met de USA delen, maar je ziet liever ontspanning en vertrouwen in een paard. Door het wegvallen van Benjamin telt dit resultaat mee. Ze komen jammerlijk, voor de combinatie, uit op 66,06%.

Alice Tarjan Serendade MF USA

Na een bijzondere rit van Benjamin Ebeling heeft team USA, die voorlopig gedeeld op de eerste plaats staat met Nederland, zijn paard terug getrokken. Benjamin zijn paard had teveel spanning en hij liet het op z’n beloop. Naar de rit van Alice dan, ma een zeer sterke Grand Prix op donderdag. Wauw wat een kwaliteit. Alice liet een fantastische proef zien met haar negenjarige paard, die veel buiging in het achterbeen toont en een heel charmant voorbeengebruik. De stap is ruim en losgelaten en de aanleuning in  piaffe en passage is heel mooi licht. In piaffe mag hij nog iets meer gaan zitten. De pirouettes waren heel klein en gezet. De score kwam uit op 71,19% Absoluut een paard voor de toekomst!

Nicole Wego-Engelmeyer Saphira Royal DUI

Duitsland komt niet met een team aan de start, maar dat neemt niet weg dat deze Duitse amazone een sterke proef wist neer te zetten.. Het beeld was heel fraai en charmant en de piaffe, passage en uitgestrekte draf absolute hoogtepunten, net als de kleine pirouettes. De score kwam uit op 72,55%.

Dinja van Liere en Hermès

Dinja van Liere en Hermés, de absolute winnaars van de Grand Prix met bijna 80%, kwamen ook in de Special aan de start. Misschien niet helemaal tactisch, maar van te voren weet je niet welke twee combinaties in welke rubriek starten en Dinja wilde graag de Special rijden met oog op Herning. Daar moet je je via de Grand Prix en de Special kwalificeren voor de Kür. In de Grand Prix donderdag bleven ze net onder de 80%, waar zeker overheen hadden gemogen. Vandaag in de stromende regen liet ze een fantastische piaffe- en passagetour zien, met enorm veel kracht, gedragenheid en zo licht aan de hulpen. Het aan galopperen vanuit de passage naar rechts was iets onstuimig. De serie om de twee was weergaloos net als de serie om de pas daarna. Tussen de pirouettes op de AC-lijn sloop wel een foutje in de serie om de pas. Met 77,96% gaat ze ruimschoots aan de leiding.

Lynne Maas Eastpoint

Als eerste starter voor Nederland is het de beurt aan Lynne Maas en Eastpoint (v. Westpoint). De dertienjarige hengst vertoonde om de ring als iets spanning en in het begin van de proef was het beeld iets onstuimig. De combinatie passage-uitgestrekte draf- passage waren zowel links als rechtsom heel fraai uitgevoerd. Richting het einde van de proef kreeg ze dure fouten in de serie om de twee en om de pas. De pirouettes en de laatste lijn waren wel weer heel kwaliteitsvol. De score van 67,81% was iets teleurstellend.


Lynne Maas - Eastpoint CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots - DigiShots

Charlotte Fry Dark Legend UK

Charlotte Fry had donderdag in de Grand prix te maken met een gespannen Dark Legend, nadat hij in het achterwaarts gaan tot twee keer toe de hekjes eruit liep en schrok van de camera die daar stond. In de Grand Prix Special bleef de spanning aanwezig op de korte zijde bij A. In de hele pref bleef de spanning bestaan en die werd natuurlijk afgestraft door de juryleden. waar ze al 74% hebben gescoord, bleef de score nu op 68,98%% hangen. Hopelijk heeft ze hem een iets fijnere ervaring kunnen geven.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Digishots

Lynne Maas - Eastpoint
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots