Emmelie Scholtens - Indian Rock
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Indian Rock CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Liveblog Nations Cup GP Kür op muziek Emmelie Scholtens stelt zege zeker voor Nederland

Dressuur CHIO Rotterdam

Nadat de eerste helft van de dressuurruiters aan de start kwamen in de Nations Cup dressuur in de Grand Prix Special op het CHIO Rotterdam, is nu de Kür op muziek aan de gang voor de andere helft. De springruiters pakten vrijdag de zege, gaat het de dressuurruiters ook lukken? Voorlopig staan ze na de eerste ronde op donderdag gedeeld op eerste plaats met Amerika. De plaatsingspunten uit de Grand Prix Special en de Grand Prix Kür op muziek tellen mee voor het eindresultaat.  De Hoefslag houdt van beide rubrieken een liveblog bij! De zege in de Special was ruimschoots voor Dinja van Liere en Hermès.

Advertisement

Emmelie Scholtens Indian Rock

Emmelie Scholtens en Indian rock sluiten de dag. Wat een geweldenaar is dit paard!!! Er was alweer meer balans dan in de Grand Prix, wat een beweging heeft dit paard en zo mooi van de hand af. Zoveel kwaliteit en ze komen pas net kijken op dit niveau. Wat een belofte voor de toekomst. De zege is ruim en dik binnen voor Nederland!!! 78,59% en plaats twee in de kür, net boven Thamar.

Ashley Holzer Valentine USA

Als één na laatste starter kan Ashley Holzer het nog spannend maken voor Nederland, aangezien USA na de eerste ronde op een gedeelde eerste plaats stond met Nederland. Valentine toont enorm veel kwaliteit en is zeker een paard voor de toekomst, maar voor nu werd het af en toe nog iets te hectisch en rommelig. De aanleuning was ook iets wisselend. Gaande de Kür werd het iets beter. De score kwam uit op 75,59%.

Patrik Kittel Blue Hors Zepter ZWE

In de Grand Prix waren ze al tweede met een ijzersterke proef. In de Kür lieten ze wederom een geweldige proef zien. Zepter is super afgericht en toont met pntzettend veel gemak alle oefeningen die hem met kleine hulpen gevraagd worden. Alles straalt gemak uit, terwijl de expressie, gedragenheid en balans bewaard bleven. Het beeld was bergop, met een lichte aanleuning van de hand af. Met twee kleine foutjes in de serie om de pas kwam de score terecht uit op 80,47% en gaat hij nu aan de leiding.


22-03-d89-KITTEL, Patrik-SWE-BLUE HORS ZEPTER-oldb 2022-02-19,- 11:40:30h VR Classics 2022-only Dressage-Holstenhallen-Neumuenster-Schleswig-Holstein- 03 FEI Dressage World Cup™ Short Grand Prix - Arnd Bronkhorst

Morgan Barbacon Sir Donnerhall FRA

Wat een prachtige Kür van deze elegante combinatie. Met 77,46% staan ze achter Thamar Zweistra.

Richard Davison Bubbling UK

Deze 65-jarige ruiter reed een sterke Kür. Zeer gedegen en mooi afgewerkt. Hij scoorde 75,52%, maar de UK doet als land eigenlijk niet meer mee, aangezien de score van Lotty Fry in de Special tegenviel met 68% door de vele spanning en Lisa Marriott kwam in de kür niet verder dan 69%. 

Thamar Zweistra Hexagon’s Ich Weiss

Thamar Zesitra en Ich Weis kwamen als eerst Nederlandse combinatie aan de start in de Kür op muziek. Wat een alleskunner is deze Rubiquil-zoon. Met enorm veel power, expressie en gedragenheid danste hij door de baan met Thamar op de tonen van Queen. Alles paste perfect in de muziek, met een hoge moeilijkheidsgraad, zoals we van de gedreven amazone gewend zijn. Met een fantastische score van 78,09% ging ze aan de leiding, maar eindigt fantastisch als derde achter Patrik en Emmelie.


Thamar Zweistra - Hexgons Ich Weiss CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots - DigiShots

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots/ Arnd

Thamar Zweistra - Hexgons Ich Weiss
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
archief