Afbeelding
Arnd Bronkhorst

CHIO Rotterdam | Patrik Kittel na tweede plaats, achter Dinja van Liere: “Rotterdam is heel speciaal”

Dressuur CHIO Rotterdam

Patrik Kittel kwam vandaag (donderdag) aan de start voor het Zweedse team in de CDIO5* Nations Cup op CHIO Rotterdam. Met de ervaren Blue Hors Zack-nakomeling Blue Hors Zepter liet hij een zeer gedegen proef zien met veel kwaliteit, goed voor de tweede plaats achter Dinja van Liere en Hermès, die bijna 80% neerzetten.

Advertisement

Harmonie

Blue Hors Zepter had al meerdere ruiters; hij was onder ander te zien onder Daniel Bachmann Andersen. In de proef op CHIO Rotterdam met Kittel was alleen de linker pirouette iets groot ingezet, maar verder was het een proef met een fraai beeld en veel harmonie. De combinatie noteerde een prachtige score van 76,13%, waarmee ze dus als tweede eindigden achter Dinja.

Rotterdam heel speciaal

Na afloop reageerde Patrik naar De Hoefslag: “Ik moest bijna als laatste starten en ik had dus al veel combinaties gezien. Ik zag ook dat bij veel combinaties foutjes ontstonden door de spanning. De ring in Rotterdam is natuurlijk heel speciaal. Daarom heb ik geprobeerd om in mijn proef iedere vorm van spanning te vermijden. Daardoor oogde het allemaal misschien iets vlak, maar we kwamen wel foutloos de proef door”, aldus de Zweed, die uitkijkt naar zaterdag. 

Ontknoping op zaterdag

Op zaterdag wordt de Grand Prix Special en de Kür op muziek verreden. De plaatsingspunten van zaterdag worden bij die van donderdag opgeteld, waarna bekend wordt welk land de landenwedstrijd wint. In de tussenstand na de eerste dag delen Nederland en Amerika plaats één en staat Zweden derde.

Bekijk hier alle uitslagen van de Grand Prix.

Lees hier terug hoe de proeven verliepen in de Grand Prix.

Bron: De Hoefslag