Foto Nils Boeser
Foto Nils Boeser

CHIO Rotterdam | Dagboek Jeanine Nieuwenhuis: “Heel vet om hier te mogen rijden”

Dressuur

Vanaf woensdagochtend vindt dan eindelijk, na corona-leed, het CHIO Rotterdam weer plaats. De organisatie heeft alles op alles gezet om er een prachtig evenement van te maken. Rotterdam is een observatie-wedstrijd voor de dressuur- en springruiters richting het WK in Herning. Daarnaast is er ook een CDN uitgeschreven, met dezelfde juryleden als bij de CDIO5*, zodat bondscoach Alex van Silfhout kan kijken hoe de overige combinaties er voor staan. Jeanine Nieuwenhuis is één van de amazones die in de CDN van start gaat en houdt voor De Hoefslag een dagboek bij.

Advertisement

Kralingse Bos

Jeanine start met de geweldige merrie Great Lady TC (v. Bretton Woods), met wie ze afgelopen weekend nog 70% scoorde in de Grand Prix. Het is voor haar niet de eerste keer dat ze op de prachtige terreinen in het Kralingse Bos haar paard mag voorstellen. “Ik heb eerder met de Zuid-Holland Cup hier gereden en bij de jeugd mocht ik ook meerdere keren in de CHIO-Cup starten. Ook in de U25 kwam ik al internationaal aan de start en in de corona-tijd mocht ik met Great Lady in de battle meerijden, zonder publiek. Het is dus niet nieuw om hier te mogen rijden, maar het blijft echt heel vet en het ziet er mega mooi uit allemaal.”


Waanzinnige kans

“Voor ons was er geen vetcheck, omdat het uitgeschreven is als een CDN. De paarden werden natuurlijk wel allemaal gecontroleerd toen ze aankwamen. Ik vind het echt een waanzinnige kans om hier in een CDN te mogen starten. Het was in principe vrije inschrijving, maar dan moet het nog wel geaccepteerd worden door de KNHS. Dat werden we gelukkig. Ik zie het echt als een wedstrijd om ervaring op te doen op internationaal niveau ook al is het een CDN, maar de hele entourage is natuurlijk uniek. Vandaag hebben we in de losrijpiste mogen trainen en dat ging goed. Iedere keer proberen we weer een stapje te maken. Ze voelt heel goed aan. De piaffe en passage ontwikkelen zich fantastisch en met Rieky (Young red.) en Tim (Coumans red.) werken we er aan om de galop nog beter en meer gesloten te krijgen. We gaan er zonder verwachtingen in en ervaring opdoen is voor nu echt het belangrijkste”, besluit Jeanine gedreven.

Live

Woensdag om 14.15 uur start de CDN Grand Prix en deze is live te volgen via chio.nl. Donderdag om 7.30 uur staat de Grand Prix Special op het programma voor de CDN.

Bekijk hier de startlijst.

Bron: De Hoefslag

Afbeelding