Jeanine Nieuwenhuis en Jack Black
Jeanine Nieuwenhuis en Jack Black Ani Focus Photography

Subtop | Jeanine Nieuwenhuis: “Het is super luxe om drie van zulke paarden te rijden”

Dressuur

Jeanine Nieuwenhuis wist afgelopen zaterdag goede resultaten bijeen te rijden op de subtopwedstrijd in Nieuw en Sint Joosland. Met de Hofrat-zoon Jack Black debuteerde ze in de Prix St. Georges met 69,19%. De grote schimmel Damira (v. Zizi Top) werd tweede in de Intermediaire II tijdens haar eerste optreden in deze klasse. Met haar derde troef Great Lady TC (v. Bretton Woods) wist ze op de tweede plaats in de Grand Prix te eindigen met 70,27%. 

Advertisement

Debuut

“Ik ben over alle drie de paarden heel tevreden, ik heb weinig te klagen”, lacht de amazone. “Ik rij Jack nu drie maanden en het is een super knappe zwarte hengst. Ik heb hem te rijden gekregen van Sport Pro Horses. Vanaf het eerste moment dat ik op hem reed was ik er helemaal gek van. Hij ontwikkelt zich ontzettend goed en heeft veel inzet en go. Ook voor de verzameling heeft hij veel talent. Ik kijk met zin uit naar de toekomst met dit paard. Over zijn debuut in de Prix St. Georges ben ik super tevreden. Helaas ging de serie om de drie mis omdat hij moest mesten en de eerste pirouette schakelde hij net iets te ver terug. Hij heeft een ontzettend goede wedstrijdmentaliteit en ik had een heel erg goed gevoel over de proef. Ik denk dat hij makkelijk nog hoger kan scoren. Ik train met hem bij Rieky Young en dat werkt fantastisch met dit paard. Het doel is om hem op te leiden naar de Grand Prix.”

Verrassing

Ze vervolgt “Damira was de verrassing van de dag. Ze is in eigendom van Stephanie Bezemer en we waren beide een beetje wisselend over de training. Damira heeft super veel aanleg, maar het moet net even passen bij haar. Het leek nu op het goede moment bij elkaar te komen. Ze liet een hele stoere piaffe en passage tour zien en van één jury kregen we daar alleen maar 8’en voor. Ze was tijdens de eerste eners even in de war, maar sprong daarna twaalf goede eners. Dat zijn nog beginnersfoutjes en verder liep ze een fantastische proef. Stephanie heeft er heel veel voor over en met Damira is dat heel leuk gegroeid. Je ziet dat het zelfvertrouwen van het paard groeit. In het begin kon ze best wel in de war raken en nu krijgt ze er 8én voor, dat is wel de kroon op het werk. We hadden het gepland tot hier en nu gaan we een plan maken naar de Grand Prix.”

Grand Prix

De merrie Great Lady TC is in eigendom van Tim Coomans en Erwin Reinders. “Great is super in vorm en ik vind het super leuk dat ik dit zo met Tim kan doen. Ik train met haar dan ook nog bij Tim en dat gaat super goed. Het was een vele betere proef, maar het moet nog simpeler. Je merkt dat zo’n groot paard wat meer tijd nodig heeft. Het gaat nu steeds meer op zijn plek vallen en we waren er super blij mee. Het is niet meer overleven, maar ook blijven rijden. Het is super luxe om drie van zulke paarden te rijden en uit te brengen op dit niveau. Ik voel me heel vereerd en ben daar heel erg dankbaar voor.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Ani Focus Photography